Интересни митове за бременните


Интересни митове за бременните
Снимка: iStock/Guliver

Всяка бременна знае, че има някои храни и дейности, които са противопоказни в този период, но има и такива, които са чисто и просто митове. Ето кои са те:

1. Рачешки рулца и суши

Тук липсва единодушно мнение и всичко опира до състава на рулцата – риба. Ако в тях или в сушито няма сурова риба, яжте спокойно.

2. Строга диета

Умереният прием на мазно и сладко и избягването на бързата храна (fast food) важи за всеки човек, независимо от възрастта и положението. За това няма логика да се изключват определени плодове или други полезни натурални продукти, освен ако нямате алергия към тях. Майката и плодът имат нужда от целия спектър витамини и вкусови усещания.

3. Ръце нагоре

Заблуда е, че това причинява заплитане на пъпната връв. Няма никаква връзка между движенията на бременната и пъпната връв.

4. Страшни неща

Суеверие е, че поради такива неща бебето ще се роди нервно и грозно. Ако обичате да гледаш трилъри, защо да се лишавате от тях? Няма връзка между външността, характера и други особености на детето и това, което сте гледали през бременността.

5. Плуване в открити водоеми (река, море, езеро)

Стига водата да е чиста и в разрешена за къпане зона, няма от какво да се страхувате. Разбира се, ако терминът наближава, в последния триместър е по-добре да се откажете от плуването.

6. Спане по корем

Ако така ви е по-удобно, няма проблем, но с големия корем едва ли ще ви е комфортно.

7. Вземане на вана

Спокойно може да вземате вана, стига да не е по-продължителна от 10-15 минути и температурата на водата да е около 37-38℃.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

По-скоро бих се доверил на женския инстинкт, отколкото на мъжкия разум.

Станли Болдуин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама