Излъчват днес благотворителния концерт "Българската Коледа"


Излъчват днес благотворителния концерт "Българската Коледа"
Снимка: iStock/Guliver

На 25 декември, днес, ще бъде излъчен традиционният благотворителен спектакъл "Българската Коледа" под патронажа на президента Румен Радев и неговата съпруга Десислава Радева. Концертът ще започне в 20.00 часа в ефира на bTV и Българското национално радио.

Изявени български артисти, музиканти, спортисти, журналисти и общественици ще подкрепят с участието си благотворителната инициатива в помощ на децата в беда. Тази година 19-ото издание на "Българската Коледа" е посветено на децата, нуждаещи се от спешна помощ и интензивно лечение.

Президентът Румен Радев и съпругата му Десислава Радева дни преди Коледа се срещнаха с деца и артисти, които участват в концерта, за да им благодарят за подкрепата към благородната кауза.

"Подкрепата за "Българската Коледа" е израз на съпричастност не само към съдбата на децата в беда, но и за усилията на лекарите, които се грижат за тях, и на родителите, които всеотдайно се борят за по-доброто им бъдеще. С таланта си посланиците на благотворителната инициатива обединяват всички сърцати българи, които помагат за каузата“, заяви Румен Радев в разговора си с участници в концерта.

Тази година в благотворителния концерт на сцената на Народния театър "Иван Вазов" се включват обичани български музиканти, сред които Графа, Веско Ешкенази, БТР, Любо Киров, Белослава, Дони и Нети, "Фондацията", Тони Димитрова, Росица Кирилова и група "Жестим", Дара Екимова и Никола Тодоров. Участие ще вземат и детска вокална група "Бон-Бон", възпитаници на "Voice Academy", българските участници в детската Евровизия Денислава Димитрова и Мартин Стоянов, детска вокална група "Нови гласове" от Търговище, Национално училище за танцово изкуство и учениците от Първа английска гимназия.

От сцената послания ще отправят известни журналисти, спортисти, медици, общественици. Деца, подкрепени от "Българската Коледа", ще разкажат за своите усилия и мечти.

Водещи на тазгодишното издание на спектакъла ще са актьорите Павел Иванов и малката Ая Алексиева.

Зрителите могат да подкрепят каузата с изпращане на текстово съобщение на номер 1117.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Аз гледам на тялото си повече като на инструмент, отколкото като на орнамент.

Аланис Морисет

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама