Как се хранят тибетските жени по време на бременност?


Как се хранят тибетските жени по време на бременност?
Снимка: iStock

Тибетците вярват, че бременната жена не трябва да приема храна от ниско морален човек. Храната, която поема трябва да е с приблизително телесна температура - нито твърде топла, нито студена, тъй като това може да наруши баланса на важни енергии, които преминават през коремната област и да причинят дискомфорт на плода и дори да доведат до проблеми при самото раждане.

През първите шест месеца всяка храна, която може да има слабителен ефект трябва да се избягва. Препоръчително е да се избягват и силно киселите, пикантни или ферментирали храни.

Тибетската медицина предупреждава за избягване употребата на алкохол, никотин и кофеин по време на бременност и препоръчва да се намали и консумацията на рафинираната захар. Вместо нея, препоръчително е да се приемат сладки плодове и мед.

ДА СИ МАЙКА - ТОВА Е МАГИЯ

Друго, което тибетската медицина препоръчва да се избягва от бременни е прекомерната употреба на сурови храни, които трудно се храносмилат. Също така тежки, мазни храни като свинско или наденици, които са приготвени от животински черва.

Преди раждането, жената трябва да приема питателни продукти като мляко и плътни местни бульони, за да натрупа сила.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Всеки мъж сам си поставя "оценка", избирайки жената до себе си. Някой избират шестицата, други се оценяват за среден.

Камен Донев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама