Каква майка си според зодията


Каква майка си според зодията
Снимка: iStock/Guliver

Макар майчинството да се смята почти за задължителен етап от живота на една жена, да отгледаш и възпиташ дете съвсем не е лесна работа. Всъщност, майките са наистина необикновени същества – те обичат, разбират и прощават, въпреки безбройните ни грешки. И знаят идеално, че безсънните нощи, главоболията и притесненията са просто дребни препятствия към пътя на безусловната любов. Замисляли ли сте се дори за миг каква майка ще бъдете? Сега е моментът да разберете истината!

Овен

Ако видите бременна жена, чието нощно шкафче буквално прелива от списания и книги за отглеждане на деца, то най-вероятно тя е родена под знака на Овен. Тези майки ще направят всичко по силите си, за да се превърнат в перфектен родител. Овенът има вродени лидерски качества, което означава, че никога няма да се откаже от идеите си и бъдещето, което стриктно е планирала за детето си.

Телец

Тази майка е изключително всеотдайна. Тя би стояла плътно до своето дете, когато усеща, че му е трудно. Най-вероятно ще я видите в детската градина или на първия учебен ден, здраво хванала за ръка своето любимо същество. Телците държат изключително много на финансовата стабилност, затова биха инвестирали много в доброто образование и професионално развитие на децата си.

Близнаци

Майките Близнаци са чудесен пример за демократичен и либерален родител. Тя предпочита преди всичко да е приятел и едва след това възпитател. От ранна детска възраст учи детето си на самостоятелност, защото знае колко важно е това. Не ѝ пречи да влиза в различни роли, за да организира най-забавния рожден ден или коледно парти.

Рак

Както сигурно знаете, за Раците важи максимата „Моят дом е моята крепост”. Тази дама държи изключително много на сплотеното семейство и домашния уют. Дори когато децата ѝ вече са пораснали, тя винаги ще ги събира край масата за вкусен обяд или празнична вечеря. Като майка е много сантиментална – ще пази всяка рисунка, картичка, паднало зъбче и дори кичур коса.

Лъв

Няма начин да не сте виждали онези готини майки, които дори няколко месеца след като са родили, вече са в перфектна форма и с изящен маникюр. Това са майките - Лъвици. За тях е важно детето им да има самочувствие и няма да пестят средства, за да го постигнат. Те винаги ще го мотивират да е „по-добро от другите”, ще му купуват скъпи дрехи и всякакви играчки.

Дева

Дамите, родени под знака на Девата, са изключително прагматични и възпитават децата си със здрав разум, без да ги глезят излишно. Макар да не ги обсипват постоянно с целувки и поощрителни фрази, най-ценното качество на Девата е чувството ѝ за хумор, което всички хлапета просто обожават.

Везни

Везните в никакъв случай не са строги родители. Те толкова се стремят към мир и хармония, че избягват почти всички възпитателни методи. Никога няма да видите тази майка да крещи на детето си. Тя е чудесен слушател и винаги ще се опитва да провокира спокоен разговор, без да навлиза в личното пространство на своето хлапе.

Скорпион

Ето я и майката с най-силна интуиция в зодиака! Тя знае какво се случва с детето ѝ, дори без да се налага да звъни по телефона и „надушва” лъжата още преди да е изречена. Майките от тази зодия говорят спокойно със своите отрочета, независимо дали става дума за секс, гаджета или наркотици.

Стрелец

Това е жена, която е запазила детското в себе си и готова да преживее още веднъж приятните емоции на детството. Стрелецът ще участва активно във всички игри, ще пише усърдно домашни и ще рисува със същия ентусиазъм като своето дете. Не очаквайте от нея да изготвя стриктни графици за хранене и спане, нито пък да чертае грандиозни планове за бъдещето.

Козирог

Майката Козирог влиза в графата на „работещата” майка. Макар да обича безгранично детето си, тя не би се отказала от професионалното развитие. Козирогът с истински финес ще заменя деловата визия с престилката за готвене, без да пренебрегва нито едно от двете. Всичко в главата ѝ е подредено и добре организирано и дори понякога да е стресирана, тя никога няма да го покаже.

Водолей

Водолеите са майки, които не обичат клишетата и винаги имат свой поглед относно това как трябва да възпитават децата си. При нея не съществуват категорични забрани, защото не иска да спира изследователския дух на своя малък наследник. Понякога ще разрешава на децата си да вечерят със сладолед, да рисуват по стените и какви ли не други щуротии, само за да направи детството им щастливо и незабравимо.

Риби

По природа майките Риби са много състрадателни, имат развихрено въображение и се стремят да изградят силни отношения с детето си, базирани на доверие и подкрепа. Рибата постоянно ще се опитва да предотврати всеки сблъсък на малчуганите с лошата страна на живота, но това няма как да бъде избегнато за тяхно съжаление.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

"Не мога" не е решение.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама