Кампания учи децата как да пресичат правилно (ВИДЕО)


Кампания учи децата как да пресичат правилно (ВИДЕО)
Снимка: Actualno

Началото на третото издание на образователната кампания "Пресичам безопасно с TEDI" беше дадено на 3 ноември 2022 г. с открит урок в 119 СУ "Акад. Михаил Арнаудов", София. Целта на инициативата е чрез специално създадени видео уроци и практически обучения в училищата децата да научат важните правила за движение по пътищата.

Вчера представители на Главна дирекция "Национална полиция" в лицето на гл. инспектор Мария Ботева с помощта на мечето TEDI запознаха първокласниците в столичното училище с основните правила, които те трябва да спазват за своята пътна безопасност. 

Кампанията се организира за трета поредна година от "Тимбарк България", съвместно с Министерство на образованието и Министерство на вътрешните работи. Поради Covid-19 ограниченията, предишните ѝ две издания се провеждаха изцяло онлайн с помощта на специално създаден онлайн мултимедиен урок, разработен съвместно с експерти от партньорите в инициативата.

Иновативният урок е достъпен безплатно за всички училища в страната на presicham-s.tedi.bg, като включва и онлайн тест за проверка и затвърждаване на придобитите знания.

Вижте как занимателно са представени правилата за пресичане в долното видео:

Тазгодишното издание на кампанията "Пресичам безопасно с TEDI" за пръв път ще се проведе в хибриден формат, като представители на Главна дирекция "Национална полиция" ще направят практически обучения в училища в шестте най-големи български града – София, Варна, Пловдив, Бургас, Стара Загора и Русе.

Разработеният онлайн урок дава възможност на всяко заинтересовано българско училище да го използва и да стане част от Кампанията. До момента своето изрично желание да се включат в инициативата са заявили 53 училища от 22 населени места, включително и от по-малки такива. Общият брой на учениците от първи до трети клас, които ще преминат през обучението само тази година е близо 10 000.

"Кампанията "Пресичам безопасно с TEDI" е част от социалната корпоративна отговорност и политика на "Тимбарк България". За нас е важно, освен предоставянето на висококачествени сокове, нектари, напитки и плодови мусове на децата, да помагаме за тяхното образование и по-добра осъзнатост на и покрай пътното платно. Изключително позитивната обратна връзка, която получаваме от учителите и родители за предишните две издания на инициативата ни кара да се чувстваме горди и щастливи, че можем да продължим да осъществяваме кампании полезни за обществото.“, коментира Мария Добрева, Бранд мениджър в "Тимбарк България".

Научете повече за кампанията "Пресичам безопасно с TEDI" на presicham-s.tedi.bg.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Не се обиждам от вицове за тъпи блондинки, защото не съм тъпа. А не съм и блондинка.

Доли Партън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама