Нещо горещо, нещо студено и нещо ледено


Нещо горещо, нещо студено и нещо ледено
Снимка: ПР

Има думи, които само при произнасяне карат сърцето и небцето ни да трепнат. Думи, които живеят в естествена хармония години наред, без криза на средната възраст и хлопнати врати. Може би, защото непрекъснато пътуват и живеят в щурата компания на вечното лято. Думи, които отключват врати, лекуват стреса и създават приятелства.

Грил, бира, сладолед

Не задължително в този ред. Но задължително в тази комбинация.

Огънят на грила изпепелява лошото настроение, бирата потушава стреса и отваря място за сладки приказки, а сладоледът напомня за детството и мечтае за бъдещето. Думите са кодове, които разчитаме спрямо собствения си опит. Една и съща дума ще извика безкраен брой асоциации, наричайки едно и също и рисувайки различно нещо.

Грил

"Онази вечер, когато донесе новата скара и аз останах за първи път в квартирата ти. И така вече 19 години."

"Когато събирахме съчки, за да разпалим огън пред палатката, но бяхме забравили скарата на терасата в апартамента."

"Когато направи мини пожар в кухнята, но аз не ти се разсърдих, защото готвеше за мен за първи път."

И още, и още, истории без край. Една дума, хиляди истории, откакто свят светува. Откакто за първи път някой е запалил огън и е изтървал парче месо в жаравата. Когато някой се е притиснал в някого, намирайки утеха и закрила от тъмнината. Когато единственото, което му е липсвало е било една

Студена бира

Няма нищо по-лошо на този свят от топла бира. Дори за цяр, е по-лоша от сироп за кашлица.

И дори, ако с грила си прекалил и месото е повече опожарено, отколкото опечено, всичко се поправя с една чаша студена бира. Дори един прекъснат ненавреме разговор и едно неизказано изречение. Бирата е социалното лепило, което ни кара да се чувстваме вкъщи, когато сме навън. С пяна, без пяна, светла, тъмна, високо или ниско газирана, има само едно задължително условие за консумацията й – добра компания. А каква по-добра компания на грила с бира, от късче ледено удоволствие за десерт.

Нещо горещо, нещо студено, нещо ледено – сладоледено и la vita e bella, защото сме тук и сме заедно. На рафтовете в Lidl, на една ръка разстояние, с обещание за още хиляди нови истории, защото това е, което остава и продължава да ни свързва.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Разбрах, че когато имаш истински интерес към живота и любопитен живот, сънят не е най-важното нещо.

Марта Стюарт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама