Няма друга такава любов като приятелската


Няма друга такава любов като приятелската
Снимка: iStock/Guliver

Любовта между приятели може да се разпали за секунда - искра, която не се основава на идеално сини очи или сияйна усмивка, а просто на знанието, че у другия преминава същата мисъл. Може да е шега, случка, кофти късмет и каквото още се сетите. Любовта между приятели може да отнеме само един единствен ден и да продължи дълги години.

Любовта между приятели е лесна и лека, затова никога няма да срещнете друга такава. Няма очаквания, няма нужда да впечатлявате или да се преструвате. Няма прекалено анализиране на всяко съобщение, изчакване на определен период от време, за да се обадите. Още от първата среща можете да бъдете автентични, а в това има нещо освобождаващо и красиво.

Да "кликнете" с някой, който има същите виждания като вас, който става най-големият ви почитател за кратък период от време, е безценно. Можете да си позволите да кажете истината, да бъдете брутално откровени един с друг, защото просто така правят приятелите. Можете да им кажете, ако тези дънки не им стоят добре, да ядете пица с разкопчани панталони и да се напиете на дивана им, без това да убие връзката ви, а напротив – да я направи по-силна.

Можете да оцелеете от разстояние, защото знаете, че разговорите са достатъчни, за да поддържат приятелството ви. В други дни изобщо не е нужно да казвате нищо, защото усещате бурята, която бушува в главата им и знаете, че всичко, от което се нуждаят, е да ги държите, докато се „съберат” отново.

Любовта между приятели е като да се влюбиш в себе си, но отразен в криво огледало. Виждаш човека срещу теб, познаваш душата му, но забелязваш и разликите между вас. Такава любов трябва да се държи здраво, защото не се знае кога пак ще "кацне" на рамото.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Ако накараш човек да се усмихне, променяш света. Може би не целия свят, но поне неговия.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама