Още деца, пострадали от ПТП, получиха финансова подкрепа


Още деца, пострадали от ПТП, получиха финансова подкрепа
Снимка: Ива Иванова / Аctualno.com

62 деца, пострадали при пътно-транспортни произшествия получиха финансова подкрепа за лечение и рехабилитация. Финансовите средства са набрани чрез дарения в Националния дарителски фонд за подпомагане на деца, пострадали при ПТП. Домакин на благотворителното събитие за пореден път беше столичното ЧСЕУ „Дорис Тенеди“, което от години е сред дарителите. 

Повечето от децата, които бяха подпомогнати на събитието, са пострадали като пешеходци. Такъв е случаят и на 5-годишната Стефания, която през септември т.г. е била блъсната заедно с баща си и сестричката си на пешеходна пътека в центъра на София.

Майка й изказа гореща благодарност на дарителите и също на Столична община, че много бързо след инцидента въпросната пешеходна пътека е обезопасена и е поставен мигащ светофар.

Инспектор Мария Ботева от Пътна полиция, член на Консултативния съвет на Националния дарителски фонд за подпомагане на деца, пострадали при ПТП посочи, че за 17-те години, откакто действа фондът, със средства от него са подпомогнати 1028 деца – жертви на произшествия на пътя.

"Това, че успяхме да подпомогнем над 1000 дечица, показва, че те не са сами", подчерта шефът на БЧК акад. Христо Григоров.

С цел да бъдат събрани повече средства за управлявания от БЧК Национален дарителски фонд за подпомагане на децата-жертви на ПТП и техните семейства, INSA OIL и БЧК дават начало на благотворителна кампания в помощ на децата, пострадали при ПТП. Кампанията е посветена на Коледа и се осъществява под мотото „Ние сме с теб!“.

"Около 1000 дечица са пострадали през 2021 г., което ще рече, че техните семейства имат нужда от помощ - морална, финансова и за нас е недостатъчно това да се случва само покрай Коледните празници. Затова призоваваме големи корпорации, на които инфлацията не им се е отразила толкова сериозно, както на обикновените граждани, да бъдат солидарни и да подпомогнат тази кауза", каза  Димитър Панайотов, член на борда на INSA OIL Inc. и връчи дарение на едно от пострадалите деца и майка му.

"Ако 10% от фирмите на всеки голям сектор подкрепят тази инициатива, мисля че ще има предостатъчно средства за всички, а най-добре ще е да няма пострадали", каза той пред Actualno.com.

Комисар Димитър Мичев, началник отдел Пътна полиция при главна дирекция Национална полиция сподели, че му се плаче, когато става въпрос за черната статистика, която се внася ежедневно и призова: "Моля ви, спазвайте правилата".

Много деца биват наранявани в ПТП и отговорността е на всеки един от нас – както на държавните институции, така и на всеки участник в движението да се справим с тази пандемия, посочи Росен Рачев, държавен експерт, държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата".

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

В действителност там, където не достигат разумните доводи, ги заменят с викове.

Леонардо да Винчи

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички