"От нас зависи всяко дете да има Великден" събира деца от различни националности


"От нас зависи всяко дете да има Великден" събира деца от различни националности
Снимка: ПР

 

"От нас зависи всяко дете да има Великден" е името на инициативата, зад която застава новосъздадената фондация "От нас зависи". На 15 април (събота) от 11:00 до 14:00 ч. в градинката пред Регионалния исторически музей – София (пл. Бански, срещу Централните хали) деца от различни националности и техните семейства ще боядисат заедно великденски яйца. Събитието е със свободен достъп и всеки е добре дошъл. То ще включа още: песни, танци и много игри. Ще има и специална работилница за великденски кошници. Организаторите са си поставили амбициозната цел да бъдат боядисани 1500 яйца, които деца и възрастни да могат да занесат в домовете си.

Фондация 'От нас зависи" е изцяло доброволческа организация, която бе създадена в началото на 2023 г. от Веси Деянова, Йорданка Бенатова, Мария Михайлова и Мария Тончина. Въпреки че Фондацията се учредява едва тази година, те работят заедно от началото на войната в Украйна, подкрепяйки хора, търсещи временна закрила в страната с хуманитарна помощ и интеграционни дейности. В момента фондация "От нас зависи" се помещава в хуманитарен център в Младост 4 (бл.425А), подкрепящ уязвими групи хора.

"Целта ни е чрез партньорства да направим устойчив хуманитарен център в София. Вярваме, че такъв е нужен както, за да подкрепя регулярно уязвими групи от обществото ни, така и за да може да се включва и да помага при конкретни хуманитарни кризи, каквато бе ситуацията с бягащите от война украински майки и деца, наводнените карловски села и пострадалите хора от земетресенията в Сирия и Турция. Ние работим с доброволци, които бяха с нас и по време на наводненията, и в кампанията за земетресенията. Каузите ни срещат с все повече дейни хора, които също като нас вярват, че от нас зависи да се случи промяната в обществото, която всички искаме.", казват от фондацията.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Мъжете може да са открили огъня, но жените са открили как да си играят с него.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама