Преди да се опитате да "оправите" брака си, направете тези 4 стъпки


Преди да се опитате да "оправите" брака си, направете тези 4 стъпки
Снимка: iStock

Много двойки имат проблеми в брака си. Разногласията между тях могат да продължават с години, като често се опитват да ги оправят с раждането на дете, да си купят нов дом или пък да променят драстично външния си вид. Нещата между тях обаче не се оправят с магическа пръчка. Понякога дори могат да се влошат.

Въпреки това, когато се борите да спасите брака си, много пъти сте в състояние на отчаяние и може да не мислите ясно. Опитвате се да намерите отговора на това какво ще ви обедини повече, за да осигурите бъдещето.

Преди да се опитате да оправите брака си, направете следните 4 стъпки:

1. Седнете заедно и признайте, че има проблем в брака ви

Съвместното идентифициране на проблемите ще помогне и на двама ви да разберете къде са слабостите, така че да можете по-добре да се съсредоточите върху решенията.

Вижте още: Това е тайната на дългия и щастлив брак

2. Думи като "никога", "винаги", "трябва", "не мога" и "няма да" са по-малко ефективни от признаване на настоящето

Започнете да мислите повече за настоящето. Какво можете да направите днес, за да стане по-добре? Двойките, които започват да мислят за вечността, стават по-стресирани. Бракът е начин на живот, но силата му е в способността му да расте и да се променя и с двамата партньори.

3. Никога не прекарвайте повече от 12 часа, без да докоснете или свържете по някакъв начин

Колкото повече докосвате партньора си, толкова по-малко говорите и колкото повече слушате, толкова по-силен е бракът. Практика, практика, практика.

Вижте още: 5 неочаквани неща, които издават продължителността на брака

4. Потърсете добър терапевт

 Разумно е да кажете на терапевт, че имате разногласия в брака и се нуждаете от наставничество, за да разрешите проблемите. По този начин той може да разбере какво точно искате. Когато всички са съсредоточени върху това да ви помогнат да разрешите проблемите, шансовете за успех са големи.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Ако не можеш да бъдеш добър пример, ще трябва да станеш ужасно предупреждение.

Катрин Еърд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама