Развод по взаимно съгласие - лесно, бързо, евтино


Развод по взаимно съгласие - лесно, бързо, евтино
Снимка: iStock/Guliver

Важно е в един брак да има неща като взаимопомощ и разбирателство. Тези неща са характерни и за приятелството.

За да има нормално приятелско отношение между двама човека, които са бивши половинки в едно цяло, трябва да се прояви цивилизованост точно в момента, в който цялото се разделя на две. Ако има деца в брака, то тогава нещата опират точно до тези две неща.

За да се запази нормалния тон между родителите и детето да усети по-малко болка от разбития брак на родителите му, необходимо е те да проявят съответното нормално отношение при развода.

Какво става ако една от двете страни не иска развод

Единият сценарий е такъв, че вашата половинка може и да не иска развод по взаимно съгласие. От там нататък има няколко варианта. При него адвокатът представя нещата на бившия ви партньор по начин, по който той разбира, че най-добре ще е да даде своето съгласие.

Ако по време на брака са се родили деца, то нещата стават малко по-лесни в името на бракоразводното дело, при което трябва да се постигне двустранно съгласие. Всеки знае, че в името на дечицата, човек е готов на някои жертви, както и да преглътне някои неща, които потъпкват егото му.

Винаги може да изникне това, че една от двете страни в бракоразводното дело да не желае доброволно да се разведе. Това, обаче, съвсем не трябва да ви отчайва или да ви разколебава – точно това е моментът, в който трябва ясно да потвърдите позицията си.

Все пак помнете, че до себе си имате видни професионални адвокати в бракоразводните дела като SBKLaw.bg, които ясно и точно ще ви покажат стъпките, по които да вървите постепенно към постигане на целта си – спокоен развод.

По-лесно ли е ако и двете страни са съгласни с развода

Ако все пак вие имате до себе си трезво мислещ човек, който да знае интересът и на двамата – спокойствие, то тогава едва ли бихте се нагледали на някакъв сериозен проблем относно това да се съгласи да подпише документите за развод по взаимно съгласие.

Нещо повече – той дори би инициирал това да се разведете максимално бързо и тайно ще се надява вие също да целите взаимно съгласие.

Винаги, обаче, има вариант бившата ви половинка да ви изнудва, за да постигне някаква лична облага. В замяна на това, тя ще ви обещава, че ще подпише документи, удостоверяващи взаимното съгласие.

Ако имате опитен бракоразводен адвокат, каквито са тези в SBKLaw.bg, вие със сигурност ще постигнете целта си лесно.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Tайната на успеха - не бързайте.

Мария Кюри

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама