Спомен от детството - състезание с лагерни колички


Спомен от детството - състезание с лагерни колички

"Искри от асфалта – движение и цвят" е еднодневно приключение за деца и възрастни, които заедно ще създават лагерни колички – от проектирането и изработването на конструкцията до дизайна и оцветяването.

Събитието ще се проведе на 8 юни 2013 г. (събота) от 10.00 до 18.30 ч. в Борисовата градина, в района на сцената (Лятната естрада).

За децата това е начин да творят и да се забавляват заедно с родителите си, а за родителите е носталгично припомняне за времето, когато те самите в детството си са правили и карали лагерни колички. Върху простата й конструкция, лесна за изпълнение, децата и родителите им ще имат възможност да фантазират и да създават уникален дизайн.

Чрез това приключение за деца и възрастни обръщаме внимание върху градската среда и развитието на инфраструктурата на града – паркът и улицата могат да съжителстват в хармония, да се развиват, а чрез тях да се развиват и младите хора.

Когато количките са готови, ще направим състезание с награди за красота и за скорост. През целия ден децата, които пожелаят, могат да снимат, напътствани от професионални фотографи

Еднодневното приключение има и благотворителна кауза, заради която определихме 10 лв. такса за участие. От името на всички участници събраните пари ще бъдат дарени на защитеното жилище "Заедно” и ще се използват за професионалното развитие на децата от жилището.

"Искри от асфалта" е провокация към младите хора да излязат от света на интернет и да поработят на открито заедно с други млади хора. Изолирането пред компютъра все по-често не позволява на децата да открият и да развият талантите си. Приключението в Борисовата градина е нашия опит да им покажем, че навън има много и различни интересни неща, чрез които децата могат да открият талантите си, може би бъдеща професия или хоби.

За записване за участие попълнете формата тук.

Тук може да прочетете програмата на събитието!

 

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Разбрах, че когато имаш истински интерес към живота и любопитен живот, сънят не е най-важното нещо.

Марта Стюарт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама