Стартира инициативата "Подари Коледна вечеря на пенсионер в нужда"


Стартира инициативата "Подари Коледна вечеря на пенсионер в нужда"
Снимка: Бъди човек - Humanity

Коледа е най-топлото и уютно време от годината, но за съжаление това не се отнася за всички. В България над 1 милион пенсионери получават доходи под линията на бедност. Целта на екипа на неправителствената организация "Бъди човек", която за поредна година организира инициативата "Подари Коледна вечеря на пенсионер в нужда", е да осигури коледна вечеря на възможно най много български пенсионери. Тази година тя се провежда под мотото "Бъди човек. Сега има най-голяма нужда".

Как да помогнете?

Като дарите дълготрайни хранителни продукти – като различни варива – боб, леща, макарони; консерви; брашно; захар и т.н.

Къде можете да дарите?

Най-добре е да проверите в съответната група на "Бъди човек" – Humanity за вашия град. Там ще може да видите кои магазини участват в инициативата и къде можете да оставите хранителни продукти възможно най-близо до вас.

Както всичко през 2020 година, кампанията също ще бъде малко по-различна. С оглед спазване на противоепидемичните мерки, тази година доброволците ще бъдат по-малко, а раздаването на хранителните продукти няма да бъде в един ден. Продуктите ще бъдат оставяни пред вратите на нуждаещите се.

Доброволците на "Бъди човек" – Humanity ще раздават събраните хранителни продукти в няколко поредни недели на декември. Целта е да обхванат хората, които получават социална пенсия. Продуктите ще бъдат раздавани по списък на хората със социална пенсия, по азбучен ред за съответния град.

Ако пък познавате пенсионери в нужда, можете просто да напазарувате и да им занесете продуктите или да ги оставите пред вратата им.

Нека заедно не оставим нуждаещ се пенсионер без коледна вечеря!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Бръчките би трябвало да са следи от минали усмивки.

Дъглас Адамс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама