Тези 4 неща се случват, когато котка спи в леглото ви


Тези 4 неща се случват, когато котка спи в леглото ви
Снимка: iStock/Guliver

Установено е, че 62% от котките спят със своите възрастни стопани, а 13% спят с деца. Котките са сладки и е съвсем естествено да искате да ги държите сгушени до себе си, но в действителност това може да крие някои рискове и може да не е добра идея.

1. Възможно е да имат бълхи или други паразити

Когато споделяте леглото си с котката си, вие също го споделяте с всички паразити, които може да има. Например, бълхи. Една бълха може да живее върху вашия домашен любимец почти 2 месеца. Може да бъде трудно да се отървете от тях, ако не използвате редовно противопаразитни препарати.

2. Могат да донесат боклуци от котешката тоалетна в леглото

Дори най-чистите котки могат да пренасят с лапите си боклуци от котешката тоалетна. И по този начин всички тези бактерии попаднат в леглото ви и могат да доведат до неприятни здравословни последици за вас.

12 ПОЛЗИ ОТ ТОВА ДА ИМАШ КОТЕ

3. Могат да ви надраскат или ухапят

Много котки понякога драскат или хапят краката ни, докато се движим под завивките. Ако спят или дремят в леглото и внезапно ги събудите, могат да се стреснат и да реагират.

4. Могат да съсипят спалното ви бельо

Въпреки че драскането се счита за нормално поведение на котките, със сигурност няма да ви е приятно, ако пухкавият ви домашен любимец съсипе хубавите ви чаршафи или одеяла.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Любовта няма етикети, няма определения. Тя просто е това, което е.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама