Това трябва да казва всеки баща на дъщеря си за любовтa


Това трябва да казва всеки баща на дъщеря си за любовтa
Снимка: iStock/Guliver

Бащата е първият мъж в живота на момичето. Следователно това, което казва на дъщеря си за любовта, може да повлияе на връзките ѝ в бъдеще. Представяме ви това красиво писмо от баща към дъщеря му относно самочувствието и отношението на мъжа към жената.

Скъпа дъще,

Искам да ти кажа някои неща за любовта, която ще те срещне някой ден. Искам да си подготвена и да знаеш, че това е нещо много красиво, стига да е с правилния човек.

Дъще, основната ти задача е да знаеш дълбоко в себе си (там, където отхвърлянето, загубата и егоизмът са чужди), че си достойна за любовта на добрия човек. Ако не забравяш, че всички хора по света също са достойни за уважение и любов, значи вече си на половината път към победата в основната битка на живота си (но това е тема за някое друго писмо).

Ако вярваш в стойността си, ще станеш привлекателна за другите в много важен смисъл на думата: ще намериш мъж, който не само ще бъде внимателен и грижовен към теб, но ще бъде готов да посвети целия си живот на теб и любовта.

Скъпа, искам да ти разкажа за човека, чийто интерес не е нужно да поддържаш, защото той вече знае колко си интересна:

Не ме интересува дали той поставя лакти на масата за хранене, докато се възхищава как ти мърдаш сладко носа си, когато се смееш и не може да свали очи от теб.

Не ме интересува, че той не играе голф, тъй като е зает да играе с децата ви и ги обича, точно както и ти.

Не ме интересува какво е финансовото му положение, стига той да следва призива на сърцето си и винаги да го води към теб и вашето семейство.

Не ме интересува колко е силен, стига да ти даде възможност да развиеш силата, която живее в сърцето ти.

Абсолютно не ми пука за кого гласува, докато всеки ден прави един и същ избор - избира теб!

Не ме интересува какъв е цветът на кожата му, докато той изпълва общия ви живот с търпение, саможертва, уязвимост и нежност.

Не ме интересува дали вярва в Бог, ако разбира, че има наистина важни неща в живота и знае, че всеки момент, прекаран с теб, е свещен.

И накрая, скъпа, ако срещнеш такъв мъж и няма да има нищо общо между мен и него, знай, че най-важното нещо, което ще ни обединява, ще си Ти. Защото в крайна сметка, дъще, единственото, което трябва да направиш, за да "задържиш мъж", е просто да бъдеш себе си.

Твоят татко

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Зад всяка успешна жена... стои кош с мръсно пране.

Сали Форт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама