Три неща, които трябва да имате предвид при закупуване на детска количка


Три неща, които трябва да имате предвид при закупуване на детска количка
Снимка: iStock/Guliver

Когато се очаква бебето да дойде на бял свят, родителите започват да подготвят терена отрано: детска стая, бебешко креватче, столче за кола, детска количка и др. Всички тези артикули обаче трябва да бъдат избрани от много налични на пазара варианти, които от своя страна предлагат различни функции и възможности. Как да изберете правилните тогава? Какво точно трябва да вземете предвид?

Днес ще обсъдим детската количка. Изборът на перфектната детска количка е предизвикателство и отнема време. Вариантите са толкова много, че мисията изобщо няма да бъде лесна. За да опростите нещата, трябва да решите предварително какво очаквате от детската количка и как искате да изглежда тя.

Какво да гледате, когато купувате детска количка?

1. Безопасността на първо място

Очевидно първото нещо, което ще искате от една детска количка е да осигурява максимална безопасност. Ето защо би било добре да изберете количка с възможност за обръщане на коша, т.е. той да може да бъде поставян както към вас, така и в посока на движение по ваше избор. Много е важно, когато се наложи да можете да виждате бебето в количката.

Друг важен детайл е петточковият обезопасителен колан, който дава на детето по-добра стабилност. Отделно, ако изберете количка 2 в 1 трябва да се уверите, че дюшечето ѝ е достатъчно здраво и че не създава риск от задушаване.

2. Удобството на детето

Искате вашето дете да се чувства възможно най-комфортно, когато го разхождате с детската му количка? За целта се нуждаете от количка с големи колела, за предпочитане изработени от силикон, за смекчаване на тръскането от неравностите срещани по пътя. В идеалния случай те също трябва да имат някои окачени амортисьори за смекчаване на шока.

Особено внимание трябва да обърнете на материалите, от които е направена детската количка. Те трябва да са качествени, за да се осигури добра вентилация за избягване на прегряване през горещите летни дни. Отделно, една защитна мрежа за крачетата и покривало за студения сезон биха били едни чудесни аксесоари.

3. Вашият комфорт

Като нов родител трябва да помислите и за вашия комфорт, когато излизате с детската количка. Тя трябва да бъде достатъчно компактна и лека, за да може да бъде лесно носена и бутана от майката или от баби и дядовци, ако е необходимо. Освен това, количка която често ще се транспортира в багажника на колата, също би трябвало да има много добра и лесна за употреба система за сгъване.

Не забравяйте, че за по-дълги разходки, където трябва да вземате с вас много неща, от които се нуждаете за вашето бебе като резервни дрехи, памперси, бутилка с мляко и т.н., също ще се нуждаете и от чанта, прикрепена к

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Почти всички хора обичат да говорят за себе си и им пречи само обстоятелството, че другите не искат да ги слушат.

Съмърсет Моъм

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама