ВНИМАВАЙТЕ! Тези фрази могат да развалят брака ви


ВНИМАВАЙТЕ! Тези фрази могат да развалят брака ви
Снимка: iStock

Ако искате да живеете щастливо със своя партньор, помнете правилото: някои думи по-добре никога да не бъдат изричани! Разбира се, необходимо е да се разграничи това, което е било казано умишлено, от това, което е казано случайно. Но с тези няколко фрази трябва да бъдете особено внимателни, защото те разрушават брака.

"Никога не миеш чините. Нищо не правиш!"

Първата грешка е интонацията. Обвинението включва защита, атаката е защита. Когато казвате това, вие със сигурност сте ядосани и без да искате ще направите голям скандал от нещо малко. Струва ли си? Ако искате партньорът ви да е по-активен в домакинската работа, просто му кажете, че имате нужда от него. Когато усети, че може да е полезен с нещо, той сам ще започне да мие чиниите.

"Ти си лош баща/безполезен любовник."

Тези думи са трудни за забравяне. Защо? Вие живеете заедно с този човек и се предполага, че се обичате и уважавате. Тези думи са прекалено крайни. Дори и да е сгафил нещо, може спокойно да му обясните, че трябва да внимава повече. Помислете си как ще се почувствате, ако партньорът ви каже, че не сте достатъчно добра съпруга!

"Мразя, когато правиш така." (казано силно в присъствието на неговите приятели или семейство)

Помнете и никога не правете това, защото това ще нарани самочувствието на партньора ви. Така е при мъжете. Трябва да му повторите нещата, които не са ви приятни, но когато сте насаме и партньорът ще се замисли. Дори не става дума за самата фраза, а за това, че вие показвате омразата си в присъствието на тези, които ви смятат за едно цяло и чието мнение е важно за вашия партньор.

ЗАЩО ПОВЕЧЕТО ЖЕНИ НЕ МОГАТ ДА СЕ ДОВЕРЯТ НА МЪЖЕТЕ?

"Мислиш ли, че си единствен?"

Двойна доза отрова в една фраза. Съмнявате се в ценността на партньора си и го обиждате. По-добре не казвайте това никога. Няма да се почувства добре

"Защо не си ми казал какво ще правиш?"

С тези думи все едно искате да кажете на партньора си, че не трябва да прави неща, за които не знаете и не сте информирана. Няма нищо по-унизително за един мъж. Ако си имате доверие, ако сте искрени един с друг, трябва да знаете, че той няма да направи нищо лошо. Ако се е видял с някой приятел след работа или е отишъл до някой магазин за "мъжки неща" и е пропуснал да ви каже, какъв е проблемът? В една връзка всеки трябва да има и своята свобода.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама
Реклама

Не избирай този, когото светът смята за красив. Избери този, който прави света ти красив.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама