Защо децата се държат най-зле, когато майките им са наоколо


 Защо децата се държат най-зле, когато майките им са наоколо
Снимка: Istock

Mайките често са подложени на най-кошмарните моменти от поведението на децата им, които включват хленчене, крясъци, ритници, отказ от храна и избухвания почти от нищото.

Може би сте забелязали, че децата се държат ангелски с други хора, докато стават абсолютно диви, когато майка им е наблизо. Не, не си въобразявате. Децата всъщност са склонни да се държат агресивно, когато са около майките си. Има една тайна: това не е провал от страна на майката - това е комплимент.

Вижте още: 5-те най-големи грешки на родителите, с които провалят децата си 

1. Те ​​се чувстват в безопасност около майка си.

Майките са безопасният балон в живота на детето. Децата се държат зле пред родителите си и особено пред майките си, защото се чувстват комфортно, сигурни и подкрепяни около тях. Никой не обича да показва най-лошото си "аз" пред непознати. За децата да тези изблици са начин да покажат своята уязвимост. Така че следващия път, когато се опитвате да разберете защо детето ви се държи добре с всички, освен с вас, отговорът е: защото имате привилегията да сте негова майка и вършите чудесно тази си роля.

2. „Доброто поведение“ им оказва влияние.

Всяка социална ситуация, която включва непознати, е доста неудобна за детето. Всички действаме различно в присъствието на нови хора. Обикновено сме по-резервирани и самостоятелни и чувстваме необходимостта да се държим по най-добрия начин пред хора, които не познаваме отблизо. Това важи и за децата. Необходима е енергия, за да „бъдат добри“ и да следват правилата. Така че, когато се приберат у дома, изпускат всичко навън. Децата също могат да имат лош ден и изблиците на гняв, които запазват само за очите на мама, са техният начин да се отпуснат.

Вижте още: Невероятна история: Жена бременна 15 поредни години (ВИДЕО)

3. Търсят внимание

Друга причина, поради която децата действат агресивно е от ревност към майката. Те имат за конкуренция на вниманието ѝ - братя и сестри, други възрастни, домашни любимци или дори работата ѝ.

4. Те проверяват границите

Тестването на границите е нещо естествено, особено за деца, които наистина са свързани с майките си. Те знаят, че връзката им с майка им е силна, така че усещат, че могат да не се подчиняват и да прекрачват границите. Това не означава, че се лоша майка - това означава, че детето се развива нормално и имате силна връзка с него.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Защото в крайна сметка човек се познава по това как обича. Не друго, а любовта определя нашата същност.

Уилям Кофин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама