Затруднения в храносмилането при бременност


Затруднения в храносмилането при бременност
Снимка: iStock/Guliver

Деветте месеца на бременността са изпълнени с емоции и преживявания, някои от които могат да донесат стрес, на който тялото неизменно реагира. Такива може да са сутрешното гадене, запека и храносмилателните затруднения, изразени с подуване на корема, стомашни спазми, киселини или рефлукс.

След като фармацевтиката не дава безопасни решения, природните алтернативи и промяната в храненето дават най-добри резултати.

Вижте още: Мъже, уважавайте и ценете жената, която носи вашето дете - тя е специална

Като начало трябва да намалите количеството храна и да увеличите честотата на храненията, за да намалите натоварванията на стомаха.

Избирайте храни, които са лесно смилаеми като пресни плодове, варени или готвени на пара зеленчуци.

Много ефикасно можете да подобрите транзита с включването на повече фибри и течности в менюто: сокове, билкови чайове, супи. Много добри за храносмилането са запарка от дафинов лист, джинджифил и лимон, или тази от копър и те да напълно безопасни за теб и бебчето.

Ежедневното движение и упражнения също много ще ви помогнат в тази посока, а леките масажи на корема ще стимулират допълнително храносмилането.

Не на последно място е и бавното и осъзнато хранене с качествено дъвчене, които много помагат на достатъчно притеснения ви стомах по-добре да си върши работата.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Казват, че душите живеят в очите на хората. Дори животните го усещали и гледали човека в очите.  

Людмила Филипова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама