"Малки бягства" - виртуална изложба


"Малки бягства" - виртуална изложба
Снимка: Арт Галерия Le Papillon

На 19 март 2020 г. поради въведената извънредна ситуация Арт Галерия Le Papillon ни кани на виртуалното откриване на заплануваната първа самостоятелна изложба на Елина Гайдарджиева.

Прекрасните акварели, ще бъдат подредени в изложбената зала с големи витрини и могат да бъдат разгледани както от там, така и по-детайлно в сайта на галерията artpapillon.com.

Тази първа самостоятелна изложба на художничката е наградата на Арт Галерия Le Papillon за творческо постижение във второто издание на Международно Триенале на Акварела – Варна 2019.

Елина Гайдарджиева е талантлива млада авторка, изразяваща се с трудната техника на акварела и видимо отличително различна, и с нежна естетика. Изразността й преплита емоционалността на българската й природа със спокойствието и умението да съзерцава красотата на мига на художник от централна Европа, където живее и работи почти 20 години. Класическият й реализъм, нежните полутонове, големите пространства и усещането за въздух и материалност в пейзажите й показват не само безспорния й талант, прецизността, търпението, пълната й отдаденост към детайла и любовта й към изкуството, но и отвличат зрителя в „малки бягства“ в емоционално свързани моменти и съзерцания случайно срещнати по пътя. В експозицията са включени 20 творби, представлявайки пейзажи, детайли заредени с чувство от различни места – от Копенхаген, Дания, Португалия, Южна Франция, северното Черноморие и от родният й град Варна. От картините й струи спокойствието на застиналият момент, усещането за безкрайност и безметежност от синевата на морето. И ако в някои се чувства играта на слънцето по следите от Лисабонските улици, случайно уловената усмивка на възрастен португалец, то в други майсторски материално е пресъздадено пространството, въздуха около почиващи лодки, вятъра в небрежно простряното пране. Елина успява да плени вниманието на зрителя не само с простора в своите картини, но и с умението да контролира и едновременно с това да създава усещането за свобода с тази трудна за овладяване техника като акварела.

Изложбата МАЛКИ БЯГСТВА / SMALL ESCAPES може да бъде видяна от 19-ти март до 8-ми април 2020 г. в изложбения салон на галерия "Папийон" на ул. Драгоман № 12, Варна /до Куклен театър/, на сайта на галерията artpapilllon.com и на Facebook страницата Le Papillon Art Gallery.

Нека спазваме инструкциите, останем в къщи и да прекараме приятни споделени мигове с близките си!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Старостта не е място за глезени момиченца.

Бети Дейвис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама