"Плажът на мечтите" разговаря със сърцето на читателя


"Плажът на мечтите" разговаря със сърцето на читателя
Снимка: Bookmark

Книгата е приятел, който е до нас и в най-щастливите, и в най-мрачните часове на душата ни. Тя винаги има мъдри думи, с които да утеши нараненото ни сърце и да отговори на онези въпроси за живота, които понякога дори не подозираме, че стоят пред нас. "Плажът на мечтите" от Серхио Бамбарен е тъкмо такава книга. Написана откровено и достъпно, тя разговаря със сърцето на читателя, без да се крие зад витиевати празнословия, които обещават много и не казват нищо.

Написана преди повече от 20 години, "Плажът на мечтите" е безкрайно актуална и днес, когато отново (а сякаш и повече от всякога) имаме нужда от четива, които ни напомнят, че щастието не е производно на материалните придобивки, нито е правопропорционално на високия ни ранг в обществото.

Ние се натоварваме толкова много, за да успеем, че превръщаме щастието в поредното нещо, което трябва да притежаваме. Затова го преследваме и го приравняваме към богатството и успеха, без да съзнаваме, че богатите и успешните не са непременно щастливи.

"Плажът на мечтите" е историята на Джон Уилямс, преуспяващ бизнесмен, който има всичко, за което някога е мечтал - пари, обществено положение и уважението на околните. Ала нещо му липсва.

"Въпреки всичко, нещо не беше наред в цялото това тичане от среща на среща и от едно съвещание на друго, опитвайки да сключвам сделка след сделка, в непрекъснати полети от град на град, нощувайки в толкова много хотели, че понякога, когато се събудех сутрин, просто не можех да си спомня къде се намирам. Усещах някаква липса и сега осъзнах в какво се състои тя. Нямах време да бъда щастлив."

Срещата със загадъчния Саймън предизвиква Уилямс да погледне с нови очи на изминатия досега път и да потърси нова пътека. Пътека, която го отвежда до "Плажът на мечтите" - онова място в сърцето ви, където живее щастието, където мечтите се сбъдват.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Когато паднеш, все още не си победен. Истински победен си тогава, когато откажеш да станеш и да пробваш отново.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама