"Произход на видовете" - наука за деца от 5 до 104 години

  • Дата: Снимки: Сиела
Дата: 09.03.2020 Снимки: Сиела
Iwoman.bg

Може ли сложна тема да бъде разказана просто? А "Произход на видовете" на Чарлз Дарвин да бъде историята за лека нощ на 5-годишно дете? Едноименното илюстровано издание за деца на българката Сабина Радева – "Произход на видовете" – доказва, че науката може да бъде забавна и разбираема.

Книгата се появява първо във Великобритания и бързо се превръща в сензация в Обединеното кралство – изданието попада в селекцията "Книга на годината" на една от най-големите британски книжарски вериги "Уотърстоунс".

До момента "Произход на видовете" е преведена на 31 езика, а критиците определят изданието като "врата към чудесата на науката".


От невероятното разнообразие на живота до борбата за оцеляване, от най-малките бактерии до великото дърво на живота, в тази красива адаптация на прочутия труд на британския естeствоизпитател Чарлз Дарвин на достъпен език, подходящ както за деца над 5-годишна възраст, така и за техните родители, оживява революционната теория, променила света завинаги – теорията на еволюцията!

"Много важен проект, реализиран по най-красивия начин. Задълбоченият текст на Сабина Радева и великолепните ѝ картинки заедно разказват историята за произхода на видовете и за самата еволюция с яснота, хумор и голямо очарование."

Ема Дарвин

***

Сабина Радева е родена в Русе, България. Завършва магистратура по молекулярна биология от престижния институт "Макс Планк" в Германия през 2008 г. По-късно защитава магистърска диплома по илюстрация, след което се мести в Лондон, където и до днес работи като графичен дизайнер и илюстратор.

-------------------------------


#ОстаниВкъщи, бъди отговорен!

iWoman e с теб!

Всичко ново за коронавируса - ТУК!

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.