Екскурзии в Турция през 2018 г – топ 5 дестинации


Екскурзии в Турция през 2018 г – топ 5 дестинации
Снимка: iStock/Guliver

2017-а година е на прага на своя край и вече всеки един от нас стремглаво или може би по-спокойно се взира в следващата 2018-а с надежда и най-вече с планове. А те не винаги е нужно да касаят работа и задължения. В плановете си включваме желанието и нуждата за пътуване, което е заложено в повечето от нас по природа. Ето защо е много важно да умеем да избираме правилната за себе си и нашето семейство дестинация, от която всички да останат доволни и щастливи.

И тъй като изборът е доста разнообразен и в 21-ви век на практика почти няма място, което да е недостъпно за всички фенове на екскурзиите, е добре да бъдете доста разумни и предприемчиви в избора си и да прецените още от сега местата, които бихте искали да посетите. Факт е, че голяма част от дестинациите са доста далеч и освен по-сериозни суми пари изискват и по-дълга отпуска, както и доста по-сериозно планиране и подготовка. Ето защо като за начало е добре да „загреете“ с по-близка и достъпна локация, която да ви екзалтира още повече за предстоящата година.

Турция е една от най-привлекателните за туристи страни, към която всеки един от вас би могъл да се насочи. Тя предлага модерни градски части, търговски центрове и богат нощен живот, като в същото време е запазила в себе си историческите си ценности, датиращи от хилядолетия и възможността за спокойна почивка в Турция край морето.

Кои са най-желаните 5 дестинации в Турция за 2018-а година

1. Истанбул

Едва ли има особено голям смисъл да описваме с думи превъзходния град, който събира в себе си толкова много от целия свят, културата, историята и възможностите за кулинарен туризъм. Но все пак, защо не да не наблегнем на едни от най-силните му страни?

Цялата атмосфера на града е завладяваща по един особен и неповторим начин. Вариантът да осъзнаете напълно тези думи е просто да го посетите с любимите хора. Тогава вече ще бъдете наясно какво може да очаквате при следващото си пътуване до тук. Какво все пак може да отбележите е плановете си за града:

Света София

Една от най-големите църкви в света е построена върху руини на още по-стара църква през 532г от Юстиниян 1-ви. През 1453г градът е завладян от турците, след което чрез архитектурни добавки мястото е превърнато в джамия.

През 1934г Кемал Ататюрк обявява Света София за музей, който бива посещаван от милиони туристи всяка година;

Босфора

Представете си романтична екскурзия с корабче по тихи води. А сега си представете, четова се случва именно тук – на Босфора. Няма как една такава разходка да не ви се стори като най-романтичното преживяване на света. И то наистина е така. По време на това изживяване пред вас ще се открият прекрасни гледки на околното крайбрежие и всичко останало, разположено по продължението на Босфора;

2. Кападокия

Вероятно всеки от вас, който обича да пътува е попадал на място, толкова красиво, че думите са били трудни за изричане и абсолютно недостатъчни. Е, Кападокия е точно от тези места. Фантастичната и нереална на моменти гледка към просторните долини създава впечатление, че се намирате на друга планета.

Остри хребети, причудливи скални образувания в различни форми и цветове са резултат от хилядолетия, през които природата си е играла с пейзажа и го е направила такъв, какъвто можем да го видим сега. Освен зашеметяващи гледки, тук всеки един, който търси адреналин може да полети на висока разходка с балон, която открива още по-зашеметяващи гледки към цялата местност.

3. Памуккале

Замък от памук - местността е наречена така, заради своят вид, представляващ стъпаловидни скални тераси. Те са изградени от материала травертин, който представлява седиментна скала, образувала се при отлагането на калциев карбонат от водата с високо минерално съдържание от горещите извори. Звучи ви твърде научно? Е, в такъв случай преживяването на място говори достатъчно и без да се изпада в твърде сериозни подробности.

Памуккале е едно от местата в Турция, което ще ви впечатли по свой собствен начин и ще ви кара да се връщате отново и отново.

4. Ефес

Някога един от най-богатите търговски и пристанищни градове Ефес се намира в локация, граничеща с Близкия изток и средиземноморските пристанища на Европа. Защо туристите го предпочитат ли? Защото градът има древна история, датираща още от времето на Август Цезар, по чието време това е бил вторият най-голям пристанищен град след Александрия.

Тук се смята и че е домът на Дева Мария – едва на 7 километра от града. Ето защо локацията се е превърнала в място за поклонници и различни държави и религии, тъй като се твърди, че мястото помага за изцеляването от много болести и одухотворява всеки свой гост.

5. Морето и Турция

Едва ли можем да изброим всички прекрасни морски курорти в страната, които всяка година посрещат милиони туристи от цял свят. Но казвайки милиони далеч не мислете, че тук няма как да си починете качествено от шума на града. Морските дестинации на страната предлагат нещо повече – те предлагат възможност за избор, относно това дали искате да прекарате шумна, изпълнена с адреналин и нощен живот почивка или по-спокойно пътешествие, което да ви разкрие всички морски красоти на страната.

Анталия, Алания, Белек, Бодрум, Кушадасъ, Дидим и много други слънчеви курорти очакват своите гости всяка година и най-вече предлагат всичко онова, което трудно би могло да бъде открито на друго място.

Ние от туристическа агенция Voyageltd.com сме наясно как една ваканция или дори кратка почивка може да промени живота на всеки един човек и да открие пред него нови хоризонти. Буквално и преносно. Ето защо държим да предлагаме качествени и достъпни дестинации на нашите клиенти, в комбинация със съвети как и къде да изкарат незабравимо, спрямо очакванията и желанията си.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Животът е дръзко приключение или нищо.

Хелън Келър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама