Отново "Зелени библиотеки" в парковете на София

  • Отново
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 30.07.2019 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

През лятото на 2019 г. Столична библиотека ще бъде със столичани и гости на София за пети пореден път в летните читални в парковете на София. Събитията са част от инициативата "Зелени пътеки към библиотеката" – кампания за насърчаване на четенето и привличане на нови читателски публики. Тази година към досегашните се включват и нови локации, като парковете в "Дружба 1" и "Младост 3" и Градската градина.

Можете да прочетете хубава книга сред природата, да участвате в арт ателиета и да се срещнете с писатели, поети и музиканти. Малките любители на книгата могат да оцветяват занимателни книжки и да рисуват.

Читателите ще могат да се възползват от възможностите на мобилната библиотека – Библиобус, която разполага с над 1500 тома от най-новите книги художествена, научно-популярна и детска литература от съвременни и класически български и чуждестранни автори. От нея желаещите ще могат да си вземат книги за дома и да станат читатели на Столична библиотека.

Продължава вече традиционната инициатива "Споделени книги" – "Вземи, прочети, върни". Посетителите ще могат да вземат интересна нова или да оставят вече прочетена книга на специално поставените места в парка.

Гости на "Зелени библиотеки" ще бъдат поетите Георги Гаврилов, Мирела Иванова, Петър Чухов, Иван Христов, Иван Ланджев, Илиана Илиева, Кристин Димитрова, Иван С. Вълев, Виолета Кунева, Теодора Тотева, Лъчезар Лозанов, Марин Бодаков и Бойко Ламбовски и музикантите Карел Маринович и певицата и поетеса Боряна Богданова.

Децата ще бъдат забавлявани от певеца и музикант Боби Мирчев, актрисата Жана Рашева, издателство "Клевър бук" с образователни игри, Таня Гигова от куклено-театрална школа "ГлухАРТчета", художника Христо Кърджилов и артистите от парти агенция "Маска" с тяхната кукла.

Всички желаещи ще могат да получат безплатна едногодишна читателска карта.

Заповядайте от 10:00 ч. до 16:00 ч. на:

3 август в Южния парк и Градската градина

10 август в парка "Заимов"

17 август в парка "Света Троица" и парка "Дружба 1"

24 август в Борисовата градина и парка "Младост 3"

25 август на Хижа "Алеко" (ПП "Витоша")

31 август в парка "Гео Милев"

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.