Щастието на нощното шкафче


Щастието на нощното шкафче
Снимка: iStock/Guliver

Кой не иска да бъде щастлив? И кой не желае същото за хората, които обича? Кой от нас поне веднъж в живота си не е преживял макар и един-едничък миг щастие, може би прекарвайки остатъка от живота си в опит да съхрани спомена и носталгията по него? Защото щастието се появява, съблазнява ни, стъписва ни и после си отива.

По тази причина се опитваме да го уловим, като правим снимки и селфита и заснемаме филмчета по всеки празничен повод, за да споделим всичко в социалните мрежи с приятели, роднини и близки. Това, разбира се, е преходно щастие, върху което нямаме особена възможност за контрол. Понякога идва толкова рядко, че ни се струва само химера, по-дълъг или по-кратък интервал между два момента на не-щастие.

В книгата си "Щастието на нощното шкафче" Алберто Симоне говори за едно възможно и трайно щастие. Една предпоставка за повече свобода и емоционална стабилност, за вътрешен мир и за пълно взаимопроникване с Вселената, на която принадлежим.

Изследва онези невидими и често подмолни начини, по които ние самите, и никой друг, усложняваме живота си и се отдалечаваме от естественото състояние на удовлетворение и радост от всичко, което изпълва живота ни и го прави уникален.

Алберто Симоне ще представи книгата си "Щастието на нощното шкафче" на 29 ноември 2019 г., 18:30 часа, в "Книгата", ул. "Георги С. Раковски" 193, София. Вход свободен.

Алберто Симоне е сценарист и режисьор за италианската телевизия РАИ ("Лунен удар", "Комисарят Манаро"), който от дълги години съчетава творческата си дейност с работата като психолог, лайф коуч и терапевт. След продължителен престой в САЩ разширява познанията си в областта на т. нар. майндфулнес, на позитивната и енергийната психология като специализира и в нови терапевтични методи като ЕFT – имоушънъл тапинг, техника за отстраняване на емоционални блокажи, и EMDR – терапия за десенсибилизация и преодоляване на посттравматичния стрес. Години наред води курсове с формираща насоченост и мотивационни семинари на тема щастие; създател е на блога Наполовина пълната чаша. "Щастието на нощното" шкафче е първата му книга.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Където и да отиваш, отивай с цялото си сърце.

Конфуций

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама