Събуди великана в себе си


Събуди великана в себе си
Снимка: Кибеа

След като тенисистът Андре Агаси прочита "Събуди великана в себе си" на Антъни Робинс, възкликва: "Невероятното разбиране на Тони за света, хората и човешката природа го прави най-добрия треньор. Той знае какво е необходимо, за да накара хората да се откроят... и да спечелят!"

Естествено продължение на бестселъра "Неограничена власт", в новото вдъхновение, което поднася на читателите, Робинс настойчиво пита:

Отговаряте ли за живота си, или позволявате на някого или на нещо да държи юздите?

И още по-настойчиво и убедено призовава:

– Спрете да се движите като свободни електрони!

– Поемете незабавен контрол върху своята психическа, емоционална, физическа и финансова съдба!

– Събудете се и извадете уникалните си качества на светло!

Безспорният майстор, овладял магията на властта над ума и превърнал се в един от водещите в света експерти в науката за върховите постижения, Антъни Робинс за пореден път зарежда със заразителен ентусиазъм и страстно, красноречиво и умело ни повежда по пътя към необятните дълбини на човешките възможности.

Разбирането му за дремещия могъщ потенциал на необикновените вътрешни ресурси, заложени у всеки един от нас, извежда убеждението му за величие и неповторимост до наука за личните постижения.

Да! Можем да направим, да имаме, да постигнем и да създадем всичко, което поискаме!

И ни поднася на готово, стъпка по стъпка, най-ефективните стратегии и техники за овладяване на мислите, емоциите, тялото - живота ни, за да се превърнем във високоефективни хора. Преподава ни пространно, търпеливо и разбираемо фундаменталните уроци на самоусъвършенстването, които ще ни позволят да открием истинската си цел, да поемем кормилото на живота си и да впрегнем силите, оформящи съдбата ни.

Но най-ценното, което ни завещава Антъни Робинс със "Събуди великана в себе си", е издигането до върховни висоти на прозрението, че истинският успех се корени в култивирането на трайни ценности, отвеждащи до разбирането, състраданието и всеотдайността към ближния: Само онези, които познават силата на искрения и безкористен принос, могат да преживеят най-съкровената радост в живота: чувството на истинско удовлетворение.

А един от класиците на съвременната българска литература Веселин Ханчев в стихотворението си "Посвещение" го е казал малко по-поетично: За да останеш, за да си потребен, за да те има и след теб дори…

За автора

Антъни Робинс предприемач, милионер още от 24-годишна възраст и автор на бестселъра Неограничена власт, е всепризнат лидер в обученията по развитие на личността. Основател на 9 преуспели компании, той е създател и председател и на Robbins Research International – водещата изследователска и маркетингова организация в неговия бизнес.

Дълбоко отдаден на мисията си да промени света, Антъни Робинс създава фондация (The Anthony Robbins Foundation), чиято дейност е посветена на усилията да помага на хора, до които не достига друга помощ. С подкрепата си към младежите, възрастните хора, бездомните и затворниците Фондацията дава шанс на тези често отхвърляни и забравяни членове на обществото да развият силите си и да дадат своя ценен принос към човечеството.

От 1984 г. насам милиони хора се наслаждават на топлината, хумора и динамичния стил на семинарите на Тони Робинс, предназначени за корпоративно, търговско и личностно усъвършенстване. Той е консултант на ръководните състави на организации, като, IBM, AT&T, American Express, McDonnell-Douglas, на армията на САЩ, на професионални спортни отбори като Los Angeles Dodgers и Seattle Mariners, както и на редица носители на олимпийско злато.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Разбрах, че когато имаш истински интерес към живота и любопитен живот, сънят не е най-важното нещо.

Марта Стюарт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама