"Лични утопии" във Водната кула


"Лични утопии" във Водната кула
Снимка: ПР

Първата изложба, която ще бъде подредена в пространството на Водната кула в София (Галерия +359) за тази година, се казва "Лични утопии". Фокусът върху идеята за утопията във време, когато всички се питат как да продължат напред, е особено актуален.

Дело на Аделина Попнеделева, Вальо Ченков, Цветан Кръстев и Георги Ружев, изложбата ще бъде открита на 12 юни от 14 до 19 часа при спазване на всички мерки за сигурност.

Проектът е посветен на идеята за утопията и възможността за нейното конструиране и съществуване. "Лични утопии" представя част от видео архив, създаден в продължение на 15 години. Селекцията за проекта няма за цел да създаде критически прочит на определена национална действителност, въпреки че хората, представени в заснетия материал, са българи. Изложбата е подбор на лични наблюдения, измислени ситуации и въображаеми наративи, спонтанно появили се в работата на представените художници.

Документираните във видеата персонажи (сред които и част от визуалните артисти) създават иронични модели за идеално съществуване или се ситуират в измислени ситуации. В тях се противопоставят различни езикови, символни и ритуални парадигми. Така нефукциониращата по предназначението си Водна кула се превръща в лаборатория, чиято цел е даде съдържание на идеята за Utopia като измислен свят, възможен единствено в различни социални експерименти.

А дали всички лични стремежи за перфектно съществуване на участниците в този "експеримент" се съчетават в единна стратегия за всеобща хармония може да бъде проследено в изложбата.

Галерията ще работи в четвъртък, петък и събота от 14 – 19 часа, а в останалите дни по предварителна уговорка.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Вчера е история, утре е загадка, а днешния ден е дар. И всеки нов ден крие нов дар.

"Кунг фу Панда"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама