6 съвета за дамите с паднали клепачи


6 съвета за дамите с паднали клепачи
Снимка: Getty Images/Guliver

Някои жени по природа имат паднал клепач - горната му част "пада" над него и го закрива в някаква степен. Ако ви е трудно да гримирате очите си, тези съвети ща са ви от полза.

1. Винаги използвайте праймер за очи

Заради формата на очите ви, всичко, което поставите отгоре, е много вероятно да се размаже. Подгответе клепачите си с помощта на праймер, за да може гримът ви да се задържи.

2. Избирайте водоустойчиви продукти

Когато е възможно, използвайте водоустойчиви формули, за да може отново да предотвратите размазване.

3. Гледайте право напред

Макар че повечето от нас гледат надолу, когато нанасят грим върху очите си, жените с паднали клепачи трябва да гледат право напред в огледалото, за да виждат гънките си по-добре.

4. Нанесете сенки малко над гънката

По същата причина сложете сенки над извивките, за да не изчезнат, когато отворите очи. Също така избягвайте тъмни нюанси, тъй като те правят очите ви да изглеждат "вдлъбнати".

5. Пропуснете брокатите

Не изцяло - само върху костта на веждите. Блестящите сенки отразяват светлината и подчертават местата, където са нанесени. Вместо това - поставете блестящите си сенки само върху центъра на клепача си, така че да има лек блясък, когато мигате.

6. Правилно поставяне на спирала

Концентрирайте се върху средните мигли, за разлика от тези по вътрешните и външните ъгли. Това ще закръгли и балансира формата на очите ви.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Никога не преставай да се усмихваш, дори когато ти е тъжно, някой може да се влюби в усмивката ти.

Маркес

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама