Как да имате перфектна коса в 8 лесни стъпки


Как да имате перфектна коса в 8 лесни стъпки
Снимка: iStock/Guliver

Всяка жена мечтае за красива и жизнена коса. Но за да бъде вашата такава, трябва да полагате правилните грижи за нея. Ние ще ви дадем няколко съвета, които ще ви помогнат.

1. Подстригвайте краищата на всеки два месеца

Много дами мислят, че е нужно значително да скъсят косата си. Уверяваме ви, че не трябва да правите това. Достатъчен е само 1 см на всеки два месеца, което не е чак толкова много, нали? Почти незабележимо е, а състоянието на косата ви ще се подобри задължително, ако започнете да правите това. Ще забравите за цъфтящите краища и ще се радвате на жизнена и красива коса

2. Дайте почивка на косата си

Постоянното боядисване на косата я уврежда изключително много. Важно е да й давате почивка. Нашият съвет е да върнете естествения цвят на косата и да спрете да я боядисвате за половин година. През това време тя значително ще се възстанови.

3. Използвайте правилните продукти

Ако редовно боядисвате косата си, потърсете продукти, които запазват цвета за по-дълго време. По този начин ще я третирате значително по-рядко, а това ще се отрази благоприятно на косата ви.

4. Правете подхранващи маски 

Не е задължително постоянно да давате много пари за козметични продукти. Домашните маски могат значително да подобрят състоянието на косата ви. Можете да използвате голяма част от храните, които се намират в хладилника ви. Съчетани с някои олиа и масла, те ще направят чудеса с косата ви.

2 ЛЕСНИ МАСКИ ЗА ЗДРАВА КОСА

5. Откажете се от стегнатите кокчета и опашки

Тези прически са причина косата ви да се накъсва. Ластикът дърпа косата и значително я уврежда. Оставете косата да диша и за известно време спрете да я връзвате стегнато.

6. Не изправяйте или къдрете косата си всеки ден 

Косата ви ще стане много суха, ако всекидневно използвате преса или маша. Давайте й почивка. Има толкова много прически, които не изискват топлинна обработка. Хубаво е също да се откажете от постоянната употреба на сешоар, тъй като и той уврежда косата. Ако я оставяте да изсъхва естествено, ще й позволите да попива влагата, от която има нужда. По този начин косата ви ще е по-хидратирана и подхранена.

НЕСТАНДАРТЕН НАЧИН ЗА КЪДРЕНЕ НА КОСА

7. Изберете правилния шампоан и балсам

Препоръчително е да използвате качествена козметика за коса. Потърсете шампоан и балсам, които за подходящи за вида на вашата коса. Ако изпитвате затруднения при избора, просто попитайте своя фризьор.

8. Мийте косата си по правилния начин 

Когато миете косата си, заложете на корените, а краищата оставете да се изплакнат с пяната от шампоана. Така ще ги предпазите от прекомерното изсушаване, което шампоанът предизвиква.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Ако никога не сте плакали, очите ви не могат да са красиви.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама