Маска за лице с ягоди според типа кожа


Маска за лице с ягоди според типа кожа
Снимка: iStock/Guliver

Ягодите освен, че са много вкусни, са и добро средство за подхранване и тонизиране на кожата на лицето. Предлагаме ви три лесни рецепти как да си направите натурални маски за лице в домашни условия.

За нормална кожа

Тази маска действа много тонизиращо на изморено лице. Снабдява кожата с витамини, придава й свежест и мекота. Първо почистете хубаво лицето с тоник и изплакнете с хладка вода. Нанесете кашичка от намачкани добре узрели ягоди. След 15-20 минути изплакнете лицето със хладка вода и намажете с подхранващ крем.

За суха кожа

Този тип маска подхранва и освежава лицето. Вземете малко добре узрели ягоди, намачкайте ги и ги смесете с подхранващ крем за лице и 1 ч.л. мед. Получената смес нанесете върху лицето за 20 минути. След това я отстранете с тампон напоен в хладко мляко.

За мазна кожа

Имате разширени пори? Тази маска с ягоди помага за стесняване на порите. Смесете 2 с.л. пюре от пресни ягоди с разбит яйчен белтък, 1 ч.л. нишесте и 1 ч.л. зехтин. Намажете с получената смес кожата на лицето. След 15 минути измийте лицето първо с топла, а след това и с хладка вода.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Казват, че душите живеят в очите на хората. Дори животните го усещали и гледали човека в очите.  

Людмила Филипова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама