4 причини редовно да използвате масло от ший


4 причини редовно да използвате масло от ший
Снимка: iStock/Guliver

Маслото от ший е основна съставка на много козметични продукти. Известно също като масло от карите, то се добива от ореховите ядки на дървото Vitellaria paradoxa, което расте в районите на Западна и Централна Африка.

То е богато на витамини А, Е и F, има успокояващо и овлажняващо действие. Много добре прониква в кожата и съдържа 60% мазнини, заради което кожата става изключително мека. Ето 4 причини защо да започнете редовно да го използвате:

1. Подходящо за цялото тяло

Маслото от ший е полезно не само за кожата, но също така за косата и устните. Продуктите с него подхранват косъма в дълбочина и намаляват накъсването. Устните пък стават меки и добре хидратирани.

2. Невероятно хидратиращо средство

Сухота, изчезвай! Без значение дали страдате от екстремно суха кожа през цялата година или нивото на влага в кожата ви се променя според климатичните условия, малко масло от ший може да има голямо значение. Високото му съдържание на мазнини осигурява дълбоко подхранване. Естествените масла помагат за абсорбирането му в кожата и задържане на влагата.

3. 100% веган

Не е нужно да следвате веганска диета, за да оцените ползите от използването на веган продукти за красота, които ви гарантират по-чисти формули.

4. Естествена слънцезащита

Можете да предпазите кожата си от вредните слънчеви лъчи напълно естествено. Маслото от ший може да се използва като дневен крем със SPF 6.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Жените са най-големият неизползван източник на таланти в света.

Хилари Клинтън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама