Бърз трик за справяне със суха и люспеща се кожа


Бърз трик за справяне със суха и люспеща се кожа
Снимка: iStock/Guliver

След зимата кожата ви вероятно ви е ядосана и има нужда от малко повече грижа. Проблемът? Сухи люспи по цялото ви лице. Ако започнете и да се чешете, това може да влоши нещата. Но не прекалявайте и с овлажнителя, за да не изглежда кожата ви прекалено мазна. Ако се опитате да ги прикриете с фон дьо тен, ще стане още по-зле. За щастие има бърз и лесен трик, който ще ви помогне да се справите.

Какво ви е необходимо: парче лепяща лента и течна основа за грим.

Какво да правите: След като нанесете ежедневния си овлажнител, вземете парче лепяща лента и го натиснете върху всички зони на люспите, като внимателно ги повдигнете. Така ще махнете сухите люспи от лицето си и можете да нанесете спокойно основата си за грим, без да се притеснявате, че ще изглеждате зле. Пропуснете пудрата – кожата ви ще изсъхне още повече с нея.

Защо работи: Скоч лентата полепва към всички люспи, които са готови да излязат и ги отстранява, без да дразни останалата част от лицето ви. Това е много по-нежно от ексфолирането, а освен това, кой още не разполага с малко тиксо в дома си?

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Никога не съм могла да разбера какво е феминизъм. Знам, че ме наричат феминистка, когато изразявам мнение, което ме различава от изтривалка.

Ребека Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама