3 важни ритуала за еластична кожа


3 важни ритуала за еластична кожа
Снимка: iStock/Guliver

Зимните месеци обикновено изтощават кожата ни и тя губи своята еластичност. Тя е от изключителна важност за младия и свеж вид на лицето и тялото, защото придава цвят и внася живец.

За да запазим еластичността на кожата си, е важно и полезно да спазваме няколко ежедневни ритуала, които биха дали добри и видими резултати.

Лесно можете да проверите еластичността на своята кожа - ако гънките на лицето ви след като се смеете се опъват без да оставят следи – това е добър знак.

Ето няколко идеи за ежедневни ритуали, които ще помогнат за прекрасната кожа на лицето ви:

1. Домашни процедури

Отделяйте необходимото време за себе си и за вашата кожа. Лицето ви има нужда от нежни грижи. Можете да приготвяте специални домашни маски. С доказан ефект са тези, приготвени с авокадо, краставица, мед, банан. Подобен ритуал ще подхрани кожата ви и тя ще се чувства прекрасно.

2. Хидратация

Най-лесно можете да хидратирате тялото и организма си като пиете вода. Не забравяйте за дневната доза от около 2 литра дневно, от които вашето тяло има нужда. Така ще помогнете на кожата ви да бъде сияйна. Ако не поемате достатъчно вода, това ще си проличи първо по еластичността и свежестта на кожата ви.

3. Витамини и минерали

Един от най-важните фактори за хубава кожа и свеж външен вид са витамините. Тях можете да си набавяте ежедневно по естествен път, като консумирате сезонни плодове и зеленчуци. Можете и да приемате комплексни витамини, за да доставите на организма необходимото количество от всичко. За кожата важни са витамините C, A, E. Минералите, които е полезно да приемате, са селен, желязо, калий и силиций.

Най-важното е да слушате тялото си и да му давате всичко, от което има нужда.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Един имаше, който ме разплакваше. Обичах го, повече от всички, които ме разсмиваха..

Елиф Шафак, "Любов"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама