Красивата кожа – мит или реалност?


Красивата кожа – мит или реалност?
Снимка: iStock/Guliver

От векове жените се опитват да открият тайната на красивата кожа. От порцеланово белия цвят преди векове до no make up тенденцията в последните години, дамите сляпо вярват, че каузата за кристално чиста и вечно млада кожа е загубена. Дали обаче това е така? Предлага ме ви 5 трика, с които възрастта ще бъде само цифра, а резултатите ще бъдат ненадминати!

1. Дълбока хидратация

Tялото ни се нуждае от постоянна хидратация, за да се справи със стреса и напрежението в ежедневието ни. И докато се опитваме да набавим тази вода по различни начини: кафе, фрешове и много изпита вода, сякаш забравяме хидратацията на кожата. В несесера ни с козметика трябва да има продукт за незабавна хидратация. Оковите на хидратиращия крем могат да бъдат разбити и от други сходни продукти: хидратиращо мляко, тоник, мицеларна вода или пък маска с  хидратиращ ефект. Без значение какъв продукт ще изберем, важното е да го използваме като ежедневна основа за грима. Ефектът на хидратираната кожа е почти мигновен. Кожата възвръща своето сияние, става гладка, а пигментацията се заличава.

2. Почистване - но само вечер!

Някои жени изпитват мания постоянно да почистват кожата на лицето си. Специалистите по грижа за кожата обаче са категорични, че това не само не е наложително, но в някои случаи дори е вредно. Почистването на кожата с различни продукти трябва да се извършва само вечер. Неговата цел е сваляне на грима и изчистване на замърсяванията, които дългият ден е нанесъл върху кожата ни. Сутрин, след сън, кожата е заредена с важни съставки, които при почистване се отмиват и така се премахва естествената й защита. Вечерното почистване на кожата трябва да се прави с щадящ гел, който освен да отмие грима, се използва и за релаксиращ масаж на цялата кожа на лицето.

3. Масажи

Като говорим за масажите, трябва да отделим и специално внимание на ефекта им върху кожата. Самите процедури подобряват кръвообращението и намаляват петната и уморения вид на кожата. Освен това, различните козметични салони и масажни студиа предлагат разнообразни услуги за борбата с бръчките. Така се получава ефект 2 в 1 – получаваме спокойна и красива кожа, а и намаляваме убийствените бръчки, които тровят погледа ни, когато сутрин се погледнем в огледалото.

4. Правилните продукти

Продуктите за конкретния тип кожа са от съществено значение при нейното третиране. Все още някои жени купуват неща, които са препоръчани от тяхна приятелка или шумно рекламирани в някое списание. Въпреки това, всяка кожа, както и всеки човек, са строго индивидуални. Продуктите при суха кожа могат да окажат пагубни последствия, ако вашата кожа е мазна. Биха довели до допълнително омазняване и образуване на комедони. Затова съветите на дерматолозите в тази посока са насочени към правилното избиране на продукти за красива кожа, строго отговарящи на типа на структурата, която имате.

5. Богати на витамини храни

Разнообразното и балансирано хранене е основният плюс, с който се отваря вратата към красотата. Консумацията на плодове и зеленчуци, освен полезна за здравето, осигурява на кожата ни всички необходими минерали и витамини, които тя няма как да получи от козметиката, която ползваме. Правилното получаване на витамини, премахва сивия тен и уморения вид на кожата и възвръща нейния блясък и еластичност.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Една жена трябва да смекчи сърцето на мъжа, а не да отнеме силата му.

Зигмунд Фройд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама