Как правилно да се грижите за лицето си


Как правилно да се грижите за лицето си
Снимка: iStock/Guliver

Вероятно си мислите, че полагате достатъчно грижи за кожата на лицето си. Въпросът е дали те са правилни. Повярвайте ни, няколкото пъпки по средата на месеца определено не са повод за притеснение. Истината е, че почистването на лицето е една от най-често срещаните грешки в грижата за кожата, които могат да доведат до розацея, екземи или преждевременно стареене. Ето и някои ценни съвети от опитните холивудски дерматолози.

1. Не пренебрегвайте качественото почистване

Да, всички сме се прибирали късно от заведение, безкрайно уморени и с изгарящо желание просто да си легнем под завивката. Но кърпичките за грим съвсем не са най-доброто решение. Най-бързото – може би, но това не е достатъчно. Използвайте почистващо олио за грим, което просто се нанася със сухи пръсти, а след това се изплаква с вода и воала!

2. Използвайте правилни продукти

Сигурно ви се е случвало в банята да посегнете към крема за лице на майка ви, сестра ви или просто към обикновения сапун. Грешка! Козметиката за лице трябва да бъде точно толкова индивидуална, колкото е и бельото ви. Изберете продукти, които пасват точно на характеристиките на вашата кожа.

3. Не прекалявайте с чистенето

Измиването веднъж дневно с подходящ продукт е "златната среда", но всичко отгоре унищожава полезните мазнини, които кожата ви произвежда. Ако се потите повече, нанасяте често слънцезащитен крем или просто усещате лицето си мръсно, заложете на мицеларна или термална вода за леко почистване, без да дразните епидермиса.

4. Не забравяйте хидратацията

За да увеличите абсорбцията, нанесете овлажняващ крем веднага след почистването, докато кожата все още е влажна. Същото важи и за серумните и специалните продукти за третиране.

5. Не харчете състояния за козметика

Скъпата козметика не винаги е това, от което кожата ви се нуждае. Вместо да се ориентирате по цената, по-добре четете етикетите. Залагайте повече на продукти със студено пресовани масла, натурални съставки и изчистен състав.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Времето ви е ограничено, затова не го губете, живеейки живота на някой друг.

Стив Джобс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама