Етерични масла срещу бръчки


Етерични масла срещу бръчки
Снимка: iStock/Guliver

Всяка дама иска да запази кожата си здрава и стегната. В борбата с бръчките и фините линии най-доброто оръжие може да се окажат етеричните масла, защото те съдържат антиоксиданти, които забавят стареенето. Връщат естествената еластичност на кожата, правят я по-гладка и мека. Ето едни от най-ефикасните етерични масла за кожа без бръчки.

Розово масло

То прави кожата много мека и я хидратира. Използва се в козметиката от много години, защото връща еластичността на кожата и изглажда несъвършенствата. Можете да измивате кожата си с вода, смесена с няколко капки розово масло. Също така можете да си купите розова вода, която е също толкова ефикасна. Ще усетите промяна в кожата си мигновено и ще останете много доволни от резултата. Вечер преди лягане, след като сте свалили грима си, намажете с тампон, напоен с няколко капки розова вода.

Гераниево масло

То всъщност е по-познато като масло от здравец. Гераниевото масло се извлича от растението здравец. Мощен овлажнител, който също така стимулира притока на кръв към лицето, което активира регенерацията на клетките. Гераниевото масло запазва здравия вид на кожата, подобрява еластичността и я прави мека и нежна. Можете да го използвате като смесите 5 капки масло от здравец и 1 с.л. кокосово масло. Масажирайте внимателно и бавно лицето и шията с получената смес около 5-10 минутки. След това отмийте. За видими резултати повтаряйте процедурата 2-3 пъти седмично.

Морковени семена

Едно от най-ефикасните етерични масла за старееща кожа е маслото от морковени семена. То може да подобри състоянието на кожата независимо дали тя е изгоряла от слънцето, има някаква инфекция, възпаление или естествено стареене. Също като останалите масла съдържа много антиоксиданти, но и много бета-каротин. Това масло засилва регенерацията на клетките, тоест спомага кожата да не изтънява и намалява влиянието на стреса върху кожата. Разредете го в базово масло, след което внимателно и бавно масажирайте кожата и шията си около 5-10 минути. Отмийте с хладка вода и няколко часа не излагайте кожата си на слънце, защото това етерично масло увеличава фоточувствителността на кожата ви. Повтаряйте процедурата 2-3 пъти седмично.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Облечени от глава до пети в любов. И това е единствената марка, която никога не излиза от мода.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама