Имате мазна кожа? Правете това през лятото


Имате мазна кожа? Правете това през лятото
Снимка: iStock/Guliver

Лятото е тук и докато се радвате на слънчевите лъчи и хубавото време, прекарано на плажа, откривате една не толкова хубава негова страна. Слънцето, горещините, водата и куп други неща карат мазната ви кожа да бъде още по-мазна, появяват се пъпки и петна, а вие нямате представа какво да правите, за да предотвратите това. Ето 5 съвета, които ще ви помогнат да се справите с проблема:

Измивай я правилно

Дори ако не се появяват пъпки, превключването към почистващ препарат, който се бори с тях през лятото, ще запази кожата ви чиста и ще й помогне да изглежда матирана. Изберете продукт с 2% салицилова киселина, която помага за разграждането на маслото в порите, но не води до нежелано изсушаване на кожата.

Не пропускайте защитата от слънцето

Една здравословна доза слънцезащитен крем (чаена лъжичка за лицето) изненадващо помага да се контролира маслото и блясъкът. Заменете сутрешния си крем за лице с продукт със слънцезащитен фактор, който ще направи кожата ви матирана.

Откажете се от грима

Фон дьо тенът не просто не изглежда добре в топлото време - той се разтваря в порите и ги запушва, като ги кара да произвеждат повече себум. Преминете към оцветен хидратиращ крем със силикон, който образува щит над кожата, като запазва грима там, където трябва да бъде. Или опитайте минерална пудра, която изсмуква себума като гъба.

Внимавайте какво ядете

Коктейлите и пикантните храни може да са ви любими през лятото, но те не се отразяват добре върху кожата ви. Ограничавайте се до едно питие на вечер и яжте пикантни храни не повече от веднъж седмично. И хапвайте по-често моркови, пъпеши и спанак, тъй като храните с високо съдържание на витамин А могат всъщност да забавят производството на себум.

Станете експерт по домашна грижа за кожата

За да направите това, следвайте тези 3 стъпки:

1. Ексфолирайте кожата си веднъж седмично.

2. Правете си маска. Потърсете такава с глина или салицилова киселина - те временно намаляват производството на масло в кожата.

3. Завършете с тоник, който ще освежи и ще елиминира остатъците от себум.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Истината е, че всички ще те нараняват; просто трябва да намериш онзи, за който си струва да страдаш.

Боб Марли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама