По-красива кожа с мляко


По-красива кожа с мляко
Снимка: iStock/Guliver

Всяка дама мечтае за красива кожа. И често голяма част от жените харчат много пари за всякакви козметични средства. Но има натурални методи, чрез които да поддържаме кожата си стегната, чиста и без бръчки. Млякото например подобрява състоянието й и я изчиства от несъвършенствата. Ето няколко предимства на киселото и прясното мляко:

1. Борбата с бръчките

Те се появяват, когато кожата започва да старее. Млякото е продукт, чрез който можем не само да подобрим състоянието на кожата, а и напълно да прекратим употребата на козметични продукти. Киселото и прясното мляко съдържат млечна киселина, която при редовна употреба намалява появата на фини линии и бръчки, стяга кожата и подобрява плътността й.

2. След излагане на слънце

Всяко лято излагаме кожата си на слънце, дори и да не ходим на басейн или море. Ако не се погрижим за нея, кожата ни започва да страда и не изглежда добре. Вредните слънчеви лъчи я правят суха и дори понякога е възможно по нея да се появят петна, които не са особено приятни. Когато след дълъг ден на плажа получим изгаряния, можем да се намажем с кисело мляко, което отнема топлината от тялото, намалява болката и води до регенерация на кожата, тоест изгорелият слой започва да се бели.

3. Забавя стареенето и изглажда несъвършенствата

Преди много години, когато не е имало пластични операции и козметични процедури, кралиците са използвали прясно мляко, за да забавят стареенето на кожата си. Те дори са се къпели в него. Прясното мляко има свойството да изглажда кожата, да я прави по-мека и да я стяга.

4. Естествен овлажнител

Сухата кожа е често срещан проблем при много жени. Млякото запазва влагата в кожата и може много да ви помогне в борбата със сухата кожа.

5. Добър ексфолиант

Трябва редовно да ексфолираме кожата си. По този начин премахваме мъртвите клетки и тя изглежда по-жива и свежа. Повечето продукти, които купуваме от козметичните магазини, за да ексфолират кожата имат различни химични вещества, които не винаги действат добре на кожата ни. Млякото е нежен ексфолиант и е подходящо за всякакъв тип кожа.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Един имаше, който ме разплакваше. Обичах го, повече от всички, които ме разсмиваха..

Елиф Шафак, "Любов"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама