Парфюми само с една нотка? Възможно е!


Парфюми само с една нотка? Възможно е!
Снимка: ПР

Създаването на изненадващи ароматни композиции е свързано с мистерия и магия. Парфюмерийното изкуство е съвременна алхимия. Когато посегнете към бутилката, сте наясно, че там са скрити аромати от най-различни части на света, комбинирани в уникален букет. Има обаче парфюми, които коренно прекъсват тази традиция, внасяйки глътка свежест на пазара. Запознайте се с нестандартните композиции, които се състоят само от една съставка!

На пазара има много малко такива предложения и намирането на любимата ви нотка без примеси е истинско предизвикателство. Това е не само защото самата идея е сравнително нова и един вид маркетингов експеримент, но и защото парфюмите, базирани на един интензивен акорд, може да не се харесат на доста хора поради безкомпромисния си състав. Такъв тип и много други можете да откриете тук makeup.bg/categorys/3/.

За това нововъведение в парфюмерийния свят заслуга има американската марка Demeter. Тя е известна с нетрадиционните си и невинаги добри композиции - мирис на погребален дом или котешка козина, определено са смели идеи, които няма да се харесат на всеки - но ѝ донесоха изключителна популярност. В асортимента на бранда ще откриете няколко парфюма, които съдържат една нотка. Минималистичните бутилки и етикети, които не са свързани с лукса, засилват впечатлението за нестандартност, което направи Demeter изключително разпознаваема.

Друга марка, на която си заслужава да обърнем внимание, е Escentric Molecules. Композициите ѝ предизвикаха истински фурор. Много от тях съдържат мистериозна синтетична молекула, наречена Iso E Super. На заден план ще намерите флорални, билкови или пикантни нотки, но именно тази единствена молекула е движещата сила, която направи марката известна. Предложенията на марката са минималистични, а абсолютната изненада бяха тези, базирани единствено на една съставка. Най-важното от тях е Molecule 01, който се основава само на Iso E Super. В Molecule 02 ще намерите само амброксан, докато Molecule 03 е с акорд на ветиверил ацетат.

И накрая марката с интересното име Juliette has a Gun, която създаде парфюм с не по-малко впечатляващото название Not a Perfum. Ароматът се състои изцяло от съставката Cetalox, която се свързва с аромата на мускус. Той е кристално чист, елегантен, нетрадиционен и ... противоречив, защото досега тази нотка се използва само като фон на по-изразителните акорди. Допълнително предимство на продукта е, че е изцяло без алергени. Прозрачната, деликатна, леко незабележима бутилка прикрива едно наистина авангардно ухание!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Времето ви е ограничено, затова не го губете, живеейки живота на някой друг.

Стив Джобс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама