Розова вода за здрава коса


Розова вода за здрава коса
Снимка: iStock/Guliver

Замисляли ли сте се колко много вредим на косата си, като всекидневно я подлагаме на всякакви процедури като боядисване, изправяне, къдрене и т.н. Ако извършвате дори само една от тези процедури, задължително трябва да я подхранвате. Има множество козметични продукти, чрез които можем да заздравим косата си. Днес обаче ще се доверим на природата и по-конкретно на розовата вода. Тя заздравява, подхранва в дълбочина и възвръща блясъка на косата.

Ето няколко проблема, с които розовата вода може да се справи и как да я използвате в домашни условия:

1. За домашни маски 

Косата ви няма блясък и е много нацъфтяла? Домашните маски с розова вода могат да ви помогнат да се справите с тези проблеми. Рициновото масло например не може да се използва без розова вода или друг вид разтворител. Сместа от рициново масло и розова вода ускорява растежа на косата и я възстановява в дълбочина.

2. Възвръща блясъка

Изправили сте косата си преди 1-2 дни, но тя вече губи жизнеността си. Всеки ден преди излизане и лягане я пръскайте с розова вода и ще можете постоянно да се радвате на красива коса.

3. При суха коса 

Розовата вода може да успокои скалпа, защото го овлажнява по естествен начин. За да има още по-голям ефект, смесете равни части глицерин и розова вода и втрийте в корените на косата си. Оставете да подейства около 15 минути, след което отмийте с хладка вода. Правете тази процедура веднъж седмично за по-добри резултати.

4. При мазна коса

Повечето шампоани за мазна коса изсушават косъма и го правят безжизнен. Те не са единственият начин да подхраните косата си. Отново на помощ идва розовата вода. Редовно втривайте в скалпа преди къпане и ефектът ще е видим само след няколко измивания.

5. При упорит пърхот

Това е изключително неприятен проблем, с който повечето жени са се сблъсквали. Да, шампоаните против пърхот определено помагат, но има малък проблем. Силните химикали, които съдържат, увреждат косата особено при честа употреба. Можете да използвате розова вода, която в комбинация със семена от сминдух е силно оръжие. Още след първото нанасяне и отмиване ще забележите подобрение.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Без жената мъжът е просто нелепа шега.

"Цар Плъх"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама