Как по-малко да увреждате косата, когато я изправяте


Как по-малко да увреждате косата, когато я изправяте
Снимка: iStock/Guliver

Много жени изправят косата си почти всеки ден, но всички знаем колко много я увреждаме, като я подлагаме на тази процедура. Все пак, ако нямате намерение да спирате, има начини, чрез които да предпазите поне малко косата си, докато я изправяте.

Изправяйте косата си на пластове

Така ще изправите косата си по правилния начин и няма да се налага да повтаряте на едно и също място по няколко пъти. Повтарянето много изсушава косата. Изправяйте я бавно и внимателно и не дърпайте прекалено много, за да не накъсате косъма.

Погрижете се шампоанът и балсамът ви да са качествени

Намерете продукти, които да са подходящи за вашия тип коса. Шампоанът и балсамът са много важни, защото ако не са правилно подбрани, дори могат да увредят косата ви.

Не изправяйте мокра коса

Доста често, когато бързаме, изправяме косата докато е още влажна. Това е най-голямата грешка, която допускаме, защото взаимодействието между влага и топлина много накъсва косата и тя се изсушава моментално. Винаги я подсушавайте добре преди да я изправите и не си позволявайте да я третирате с преса дори да е малко влажна.

Правете си маски

Преди къпане е много полезно да си правите маски и това не отнема много време. За сметка на това резултатът е невероятен. Красивата коса изисква поддръжка, а най-добрият начин да го направите е с домашни маски с естествени продукти. Ето една ефективна - нужни са ви 2 с.л. кисело мляко, 1 с.л. зехтин, 1 с.л. тривитаминол, 1 с.л. мед, 1 жълтък, 1 ч.л. рициново масло и други масла по ваше желание. Всички тези продукти се смесват и се нанасят върху цялата коса. Колкото повече време останете с маската, толкова по-добре. Ако можете да издържите, най-добре е да преспите с нея и да я отмиете на следващия ден. Гарантирано косата ви ще стане здрава, красива и силна.

Нанасяйте кристали или специален спрей

Тези продукти запечатват косъма и са създадени да защитават косата от горещината на пресата. Могат да бъдат използвани или върху мокра коса, или върху суха преди да бъде изправена. Не ги пропускайте.

Внимавайте с температурата, с която изправяте косата си

Много важно е да не изправяте косата си на много висока температура. Използвайте я за краищата например, но не за цялата коса, защото високата температура кара косата да страда и определено след известно време ще съжалявате. Високата температура изсушава косата ви и само след няколко изправяния тя вече няма да изглежда толкова добре, колкото ви се иска.

Подберете хубава преса – ако изправяте косата си често, инвестирайте в качествена. Купете си такава с керамично покритие, защото тя е създадена да щади косата и да я предпазва от изгаряне.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Лошата новина е, че времето лети. А добрата новина е, че ти си пилотът.

Майкъл Алтшулер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама