Armani започва да шие медицински облекла

  • Armani започва да шие медицински облекла
    Дата: Снимки: Getty Images/Guliver
Дата: 27.03.2020 Снимки: Getty Images/Guliver
Iwoman.bg

Италианската модна къща Armani, собственост на модния дизайнер Джорджо Армани, ще преоборудва всички свои фабрики в Италия, като започва да шие еднократни облекла за медицински работници. Това съобщи агенция АНСА, позовавайки се на изявление на Армани.

В началото на март модната къща дари над 1 милион евро за здравни учреждения в Милано, както и за римския Национален институт по инфекциозни болести, на фона на разпространението на новия коронавирус.

В края на февруари Джорджо Армани проведе частно шоу на Седмицата на модата в Милано, за да не изложи на риск никого от публиката. По-късно затвори офисите на компанията си в Милано за една седмица, както и фабрики в Ломбардия, Емилия-Романя, Венето, Трентино-Алто Адидже и Пиемонт.

Други брандове също се включиха в битката с COVID-19. Френските модни къщи Yves Saint Laurent и Balenciaga, а също италианската Gucci ще шият медицински маски, които не достигат вследствие на пандемията от коронавируса. Louis Vuitton пък започна да произвежда дезинфектант за ръце, който дарява на френските болници.

Американската марка Ralph Lauren също обявиха, че ще започнат производството на 250 000 маски и 25 000 защитни костюма за нуждите на медиците в САЩ. Компанията ще дари и 10 милиона долара за глобалния отговор на пандемията от коронавирус. В САЩ смъртните случаи надхвърлиха 1000 души.

 

-------------------------------


#ОстаниВкъщи, бъди отговорен!

iWoman e с теб!

Всичко ново за коронавируса - ТУК!

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.