Да пуснеш някого да си тръгне не означава, че се отказваш


Да пуснеш някого да си тръгне не означава, че се отказваш
Снимка: iStock/Guliver

Много хора твърдо отказват да пуснат човека до себе си да си тръгне, защото не искат да се откажат. Те вярват, че ако просто продължат да се опитват, човекът, когото обичат най-накрая ще си отвори очите и ще заживеят щастливо до края на дните си. Но дали?

Родителите ни цял живот ни казват да не се отказваме никога и до известна степен това е добър съвет. Но когато става въпрос за връзки, не е задължително да е така. Защо? Защото всяка връзка има два съставни елемента и вие не можете да взимате решения еднолично.

Когато сте решили да си намерите нова работа или да отслабнете няколко килограма, човекът, отговарящ за резултата, сте само и единствено вие. От вас зависи да си поставите цел и да я постигнете, без значение какви препятствия изникват по пътя.

Когато сте във връзка, която има проблеми, не забравяйте, че там "работят" двама души. И макар да сте абсолютно отговорни за вашите действия и вашите реакции, вие не можете да контролирате тези на партньора си. Може би сте решили да промените нещо във външния си вид, да положите повече грижи, за да върнете искрата, но вашият човек сякаш изобщо не забелязва. Или може би сте решили, че ще го подкрепяте, независимо колко лоши решения взима и все пак те продължават да се отразяват на живота ви всеки ден. Или може би той се опитва да промени поведението си, но промяната, която прави, не работи за вас и не е това, което искате. В резултат връзката не става по-здрава.

Разбира се, че когато обичате, ще направите всичко възможно, за да спасите връзката си, но понякога те просто е обречена. Тогава е време да го признаете пред себе си. Признайте, че има някои неща, които просто не можете да промените, колкото и да се стараете. И единственото решение, което остава пред вас, е да пуснете този човек да си иде. Не защото се отказвате от него, а защото сте направили всичко по силите си.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Защото в крайна сметка човек се познава по това как обича. Не друго, а любовта определя нашата същност.

Уилям Кофин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама