Не можете да промените хората, но можете да зарежете токсичните връзки


Не можете да промените хората, но можете да зарежете токсичните връзки
Снимка: iStock/Guliver

Във всяка ситуация, в която съм попадала през живота си, независимо дали това е било токсично приятелство, връзка, или житейска ситуация, разбрах че понякога най-правилното и най-силно нещо, което можеш да направиш, е да си тръгнеш.

Можете да се опитвате до безкрай да убедите другите във вашата правота, да обясните нещата по начина, по който ги виждате, да коментирате, да съдите другите по техните недостатъци и грешки... Но в края на краищата, ако не сте доволни от дадена ситуация, ако видите, че човекът срещу вас не зачита вашите чувства и нужди, просто ще трябва да си тръгнете.

Комуникацията е много мощен инструмент, който можем да използваме, за да направим промени в живота си. Когато другите хора са възприемчиви, тогава и връзките ни могат да са продуктивни. Ако обаче нещата просто не се получават, рано или късно се стига до момент, в който пътищата се разделят.

Понякога на хората просто им липсва емоционална интелигентност и осъзнатост. Не е нужно да оставате. Има други хора, които ще бъдат много по-подходящи. Просто трябва да ги намерите. Не е нужно да се придържате към определен модел на поведение, наложен ви от околните. Само когато си тръгнете, другият ще види грешките, допуснати по общия ви път. Но не разчитайте, че промяната ще се случи, ако останете. Не можете да промените хората, но можете да зарежете токсичните връзки.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Когато паднеш, все още не си победен. Истински победен си тогава, когато откажеш да станеш и да пробваш отново.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама