Пържени кюфтета


Пържени кюфтета
Снимка: supichka.com

Стане ли дума за кюфтета, думите са излишни! Те спадат към най-обичаните, най-често приготвяните и най-универсалните ястия в българската национална кухня. Пържените кюфтета са много сочни и не изискват никакви специални условия и приготовления, могат да бъдат приготвени във всеки един момент в домашни условия.

Необходими продукти:

1 кг кайма

2/3 чаена чаша олио

2 броя лук

2 яйца

1 филия хляб

1/2 чаена лъжица чубрица

1/4 чаена лъжица черен пипер

1/2 чаена лъжица мащерка

2 супени лъжици брашно

Начин на приготвяне:

За приготвянето на пържени кюфтета може да използвате телешка, свинска или кайма смес. Много домакини предпочитат свинска, защото смятат, че е по-мазна, а кюфтетата стават по-пухкави.

Слагате избраната кайма в голяма купа, добавяте 2 супени лъжици от олиото, нарязаните на ситно (не настъргани) глави лук, подправките, 1/2 чаена лъжица сол, двете яйца и накиснатата във вода и накъсаната на дребни парченца филия хляб. С ръце омесете каймата. Най-добре е да оставите да престои час-два, за да поеме ароматите си.

В дълбок тиган изсипете останалото олио. Докато олиото се сгорещи, оформете от каймата сплескани кюфтета, които оваляте предварително в брашно. Пържете в добре сгорещено олио от двете страни до придобиването на апетитен кафяв загар. За да сте сигурни, че са добре изпържени, най-добре разчупете първото кюфте, за да видите дали не е сурово в средата.

Източник: supichka.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Еманципацията на жените доведе до загуба на тайнствеността и мистерията на жената.

Грейс Кели

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама