6 неща, които трябва да знаете за лазерната епилация


6 неща, които трябва да знаете за лазерната епилация
Снимка: iStock/Guliver

Окосмяването е един от най-големите кошмари за жените. Има доста методи, чрез които космите могат да бъдат отстранени. Най-безболезненият и лесен несъмнено е бръсненето. Използването на самобръсначка обаче има и доста недостатъци. Космите започват да растат много бързо, стават значително по-тъмни, плътни и многобройни.

Друга процедура е кола маската, която е най-ефективна, когато е извършена от козметик. Тя обаче изисква пари и постоянство. Епилаторът също е решение, но не се изненадвайте, ако ви се появят подкожни косъмчета.

Напоследък все по-популярна става лазерната епилация, която обещава премахване на окосмяването за доста дълъг период от време. И ако сте решили да пробвате, има някои неща, които трябва да знаете.

1. Нужни са няколко процедури 

Ако искате напълно да се отървете от нежеланото окосмяване, е необходимо да се подложите на поне 6 процедури. При жените със светли косми са нужни повече, тъй като лазерът се справя значително по-лесно и бързо с тъмните. Важно е да знаете, че ефектът от лазера е индивидуален, затова не очаквайте определени резултати.

2. Усеща се лека болка 

Трябва да знаете, че е възможно да изпитате лека болка, когато се подлагате на лазерна епилация. Но тя няма да продължи дълго.

3. Зоната трябва да бъде избръсната 

Зоната, която сте избрали да подложите на лазер, трябва предварително да бъде добре избръсната. Докато се подлагате на тази процедура трябва да махате окосмяването единствено със самобръсначка. Епилаторът и кола маската премахват косъма заедно с корена му, а лазерната епилация има за цел да атакува точно него.

4. Инвестицията в лазерна епилация не е малка, но си струва

Лазерната епилация не е евтина процедура, но като сметнете колко пари давате за кола маска, ще разберете, че всъщност ви излиза по-изгодно. Прочетете ТУК колко всъщност ще ви струва.

5. Ефектът

Все още не се е появила процедура, която гарантира премахването на 100% от космите. Лазерната епилация ще отстрани голяма част от косъмчетата, ще забави растежа на останалите и ще ги отслаби. Докато се подлагате на процедурата, е възможно да забележите как някои от тях падат сами. Методът е смятан за един от най-ефикасните, безболезнени и практични начини за обезкосмяване.

6. Нужно е да се правят допълнителни процедури 

След като преминете основния курс на обезкосмяване, ще се наложи да повтаряте процедурата през няколко месеца, за да поддържате ефекта.

 

Сега можете да се възползвате на намаление до 40% на лазерна епилация в Салони за красота Murphy. Научете повече ТУК!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съветите на Мърфи


Реклама

Не смятам, че лифтингът е жизненоважен за една жена. Дори да получите красиво лице, белезите върху сърцето и черните петна в душата остават.

Бриджит Бардо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама