Суингът - изневяра или не?


Суингът - изневяра или не?
Снимка: iStock/Guliver

Лято е, август е, съвсем нормално е страстите да бушуват. Освен това е и петък. Затова си позволихме да ви представим една по-пиперлива информация за т. нар. суинг. Какво е това, как е възникнало, какви са хората, които го практикуват, има ли то почва у нас... Ще разберете в следващите редове.

Възникване

По време на Втората световна война американците бомбардират японците от островите в Тихия океан. На американските летци било разрешено да вземат жените си. Точно там се заражда явлението, наречено суинг (бел. ред. swing). Летците често загивали, но жената на загиналия не била оставяна сама. Най-добрата ѝ приятелка "споделяла" мъжа си, разбирайки, че скоро тя може да попадне в същата ситуация. След края на войната традицията продължава. През 1957 г. американското списание "Mister" публикува статия, посветена на размяната на жени. Става ясно, че в САЩ това съвсем не е рядкост. Така суингърството става публично обсъждано явление. През 1960 година вече около 20 списания за запознанства въвеждат рубриката "Двойка търси двойка." По-късно се появяват първите суинг клубове в САЩ, а скоро след това и в Европа.

Смята се, че обмяната на партньори е най-разпространена в САЩ, където всяка пета двойка е опитвала поне веднъж, а всяка шеста - от три до пет пъти. 8% от американските съпружески двойки редовно практикуват суинг. Други 6 млн. признават, че нямат против да опитат. Броят на суингърите в Европа непрекъснато нараства, включително и в Русия. Това пише в своята книга "Революция любви или вырождение?" Арсений Соболевский.

Интересно е, че явлението е било познато в СССР. Това се случвало в някои затворени научни градчета. Там младите учени работели над секретни военни проекти и живеели по своите семейни закони, като в голямо полигамно семейство. приятелските отношения се допълвали с интимните.

Трябва да се отбележи, че груповият секс и суингът не са едно и също. Суингът не винаги води до оргии, а не всяка оргия е суинг, уточнява Соболевский.

Може да ви звучи невероятно, но суингът се отразява благоприятно на семейните отношения. Проучванията показват, че в САЩ почти няма разводи в суингър семействата. Сред онези, които смятали брака си за нещастен до суинга, се отбелязва подобряване на отношенията в 90% от случаите! Освен това нивото на щастие сред суингърите е два пъти по-високо от това в обикновените американски семейства. Според американският учен Гилбърт Бартел суингът е първата крачка към създаването на семейство от нов тип - освободено от лъжа и лицемерие, се казва още в книгата на Соболевский.

ДОЧЕТЕТЕ ТУК!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

Ние не можем да променим никого. Можем само да го обичаме.

"Аз преди теб"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама