"Радиограмофон" - музиката като единствено спасение (видео)


"Радиограмофон" - музиката като единствено спасение (видео)
Снимка: "Радиограмофон"

Българският филм "Радиограмофон" е прочувствен, смел и откровен разказ за едно спорно време, в което истината е относително понятие, а любовта към рок музиката е единствено спасение – универсално, непоколебимо, непризнаващо фактори и условия извън чисто човешките.

Лентата ни пренася в 70-те години в Родопите, а действието се завърта около събитията в момента на преименуването на помашкото население и сложните междучовешки отношения по това време. Историята е базирана на реални събития, допълнена от спомените на десетки свидетели.

"Въпреки сложната тематика и сценарият, разказващ за време на противоречива социална и политическа обстановка, това е филм за свободата и силата на музиката" – споделя режисьорката на филма Рузие Хасанова.

Ролите в "Радиограмофон" са поверени на Александър Хаджиангелов, Яна Титова, Александър Алексиев, Стефан Мавродиев, Стефан А. Щерев и Ованес Торосян.

Рузие Хасанова е родена в Казанлък и израснала в Родопита, тя е сред най-обещаващите имена в българското кино. Живее в Лондон, но любовта й към България и духа на Балканите не спират да вълнуват и предизвикват будното й съзнание.

ИНТЕРВЮ С НЕЯ МОЖЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ ТУК!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Вземете разбитото си сърце и го превърнете в изкуство.

Кари Фишър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама