Интересни факти за "Ла Ла Ленд", за който говорят всички


Интересни факти за "Ла Ла Ленд", за който говорят всички

С невероятните си танцови изпълнения, прекрасна музика и двама от най-горещите холивудски звезди, не е изненадващо, че "Ла Ла Ленд" вече се превърна в блокбъстъра на годината.

Талантливите Ема Стоун и Райън Гослинг, които се справят повече от прекрасно с пеенето и танците в лентата, вече спечелиха отличия на наградите "Златен глобус" в неделя. Филмът също така има цели 11 номинации Бафта, а също така се очаква да бъде оценен и с "Оскар".

"Ла Ла Ленд" е историята на Миа, начинаеща актриса, и Себ, джаз пианист, които се срещат и влюбват, борейки се да постигнат мечтите си.

Но лентата невинаги е била предопределена за такъв невероятен успех. Тя започва с бюджет едва 1 млн. долара, двама различни главни актьори и 5 години, за да стигне до големия екран.

Предлагаме ви да се запознаете с тези интересни факта за филма, за когото всички говорят.

Актрисата, която изпусна шанса си

Британската актриса Ема Уотсън първоначално е била избрана за ролята на Миа (заедно с американския актьор Майлс Телър), но се отказала, за да може да се фокусира върху изпълнението си на Бела в "Красавицата и звяра", римейк на класиката на "Дисни", която трябва да излезе през март. Режисьорът Деймиън Чазел избрал Ема Стоун, защото я гледал как пее и танцува на сцената на представлението "Кабаре" на Бродуей през 2014.

Горещи танци

"Ла Ла Ленд" започва с впечатляваща сцена, включваща 100 танцьора, които танцуват на магистралата в Лос Анджелис.

Сцената е заснета за 2 дена при температура от 43C. Било е толкова горещо, че всеки изпълнител имал по два резервни костюма в колите, които сменяли по време на снимките.

Едната страна на магистралата била затворена, докато движението продължавало по другата.

Ретро блясък за костюмите

За гардероба на Миа дизайнерката Мери Зофрес почерпила вдъхновение от старите звезди на Холивуд - Ингрид Бергман, Грейс Кели и Катрин Хепбърн. Докато някои от тоалетите са дизайнерски (в една от последните сцени тя носи тъмно синя рокля на стойност 1833 долара, дело на канадския дизайнер Джейсън Лу), други са от масови марки като коралов топ за 6 долара от H&M.

Всяка една от танцувалните й рокли е ръчно направена с материи от интернет и винтидж магазини. Ярко жълтата рокля, с която танцува на хълма, е трябвало да бъде използвана само за репетициите, но Ема толкова много я харесала, че я запазили за самия филм. Тя е направена от полиестер и има ръчно рисувани зелени цветя.

Други тоалети са копия на легендарни рокли от златните години на Холивуд. Смарагдово зелената рокля, която Миа носи на първата си официална среща със Себ, е заимствана от визията на Джуди Гарланд от филма "A Star Is Born", 1954, докато черните панталони до глезените, които носи на работа, са вдъхновени от Одри Хепбърн във филма "Funny Face", 1957.

За разлика от нея, Райън има много по-семпъл гардероб. Той носи точно 5 ризи, 2 панталона и 3 сака в различни комбинации през целия филм. Всичките му дрехи трябвало да бъдат удобни за танцуване, затова панталоните били направени от разтеглива вълна, а саката били с по-широки рамене.

3 месеца, за да научи пиано

Гледайки 36-годишния Гослинг как свири виртуозно на пиано, може да помислите, че актьорът, познат най-вече с ролите си в романтични филми и екшъни, се преструва.

Всъщност Райън се научил да свири на пиано заради филма, като му отнело само 3 месеца - по 2 часа на ден, 6 дни в седмицата, за да достигне ниво на полу-професионалист.

Двама дубльори били наети за всеки случай, ако уменията на актьора не са достатъчни за снимките, но били освободени още на първия ден, след като станало ясно, че той се справя достатъчно добре. Той все пак има някаква основа: През 2009 Гослинг записва малко познат албум с приятел под името Dead Man’s Bones, заради което се научава да свири на пиано, китара и бас китара.

Песен на един дъх

Към края на филма Миа пее емоционалната песен "Audition", давайки последен шанс на кариерата си. Макар че песните в другите по-енергични сцени са били записани в студио, Ема пее тази песен на живо пред камерата на един дъх. Композиторът Джъстин Хурвиц свири на пиано в съседната стая, а актрисата слуша музиката на слушалка, поставена в ухото й. "В края на песента тя е на ръба да се разреве, затова всичко трябваше да се запише наведнъж", обясни той.

2 месеца танцуване поотделно

Ема и Райън са имали 2 месеца отделни тренировки по танци, преди да се съберат заедно като двойка. Докато актрисата е танцувала балет като дете, тя е трябвало да научи и бални. Но актьорът е трябвало да започне от нулата, затова е било решено, че двамата ще усвоят стъпките по-добре поотделно.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Казват, че душите живеят в очите на хората. Дори животните го усещали и гледали човека в очите.  

Людмила Филипова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама