Кой е Димитър Маринов - българинът, развял знамето ни на "Оскар"-ите

  • Кой е Димитър Маринов - българинът, развял знамето ни на
    Дата: Снимки: Getty Images/Guliver
Дата: 25.02.2019 Снимки: Getty Images/Guliver
Iwoman.bg

Гордост за България на тазгодишните награди "Оскар" - отличието за най-добър филм спечели лентата "Зелената книга", в която една от ролите се изпълнява от българина Димитър Маринов. На сцената на "Долби Тиътър" той дори се качи с българското знаме.

Димитър Маринов

Преди време в интервю за предаването "Тази събота и неделя" той сподели, че "Зелената книга" е направен много прецизно, елегантно и приятно. 

"Това, което най-много впечатлява, е моралът на филма", категоричен е Маринов.

"Когато се появих първия ден на снимачната площадка, режисьорът Питър Фарели ми каза, че причината да ме изберат не е късмет. Везните са наклонили в моя полза, защото в предварителното интервю за ролята съм бил себе си, а те са търсели точно такъв човек за филма. Независимо, че ние създаваме някакви характери, в "Зелената книга" ние играем себе си."

Каква всъщност е историята на Маринов? Един пример за американската мечта.

От биографията му в IMDB става ясно, че е роден в София, от малък свири на цигулка и е завършил НАТФИЗ. Докато бил в казармата, Димитър е съден от военен трибунал по обвинение, че се е опитал да избяга на Запад. Все пак успява да завърши филмовата академия. През 1990 г. той пътува из Европа, Канада и САЩ като част от фолк джаз формация. Остава в Ноксфил, Тенеси като политически бежанец.

Работи различни неща - от мияч на чинии, прави четки. Свири на цигулка по заведения, бил е и барман. През 1996 г. успява да стане собственик на кафене, ресторант и кетъринг фирма.

Започва актьорската си кариера в САЩ през 1999 г. в Сан Диего. Какъв е пътят към успеха му - прочетете в Expert.bg.

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.